Математици от втори до девети клас се включиха в "Математика без граници"

    52 ученици от СОУ „Проф.д-р Асен Златаров“ получиха сертификати за участие в състезанието „Математика без граници“. Петима от тях получиха от директора на училището Чавдар Здравчев специална грамота и награда Сборник със задачи по математика за постигнати високи резултати. Това бяха Иван Попов, Мария Димитрова, Аделина Троева, Калояна Налбантова и Любомир Славчев.

    „Това е единственото състезание, което се провежда едновременно на три континента и вие се представихте достойно- каза организаторът в училището, учителката по математика Ваня Георгиева.

    Тя обясни, че състезанието има три етапа – есен, зима и пролет. След приключването им, учениците получават точки, които са сбор от двете им най-добри представяния. Това дава възможност на тези, които са пропуснали първия етап или не могат да участват в някой от следващите, все пак да получат оценка в крайното класиране. В сайта на състезанието не се публикуват текущите резултати.

    В „Математика без граници“ могат да участват ученици от 2 до 12 клас. В първомайското училище задачки за трансграничното състезание са решавали деца и младежи от 2 до 9 клас. Най- много са били участниците от 5 клас.

    Теодора Кирякова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини