Съюз на предприемачите – Асеновград подаде ръка на колегите си в Първомай

    На проведена вчера среща Съюзът на предприемачите от Асеновград предложи сътрудничество на бизнеса в Първомай. Събитието беше организирано от Атанаска Велчева, по инициатива на председателя на сдружението Васил Пиронков. На събитието присъстваха собственици и управители на фирми от двете общини.

    Най-напред Васил Пиронков разказа накратко за Сдружението. То е ъздадено е преди 23 години като сдружение с нестопанска цел. Негова водеща цел е обединяване на предприемачите за защита на техните икономически, социални и правни интереси, чрез взаимодействие с органите на държавната и местна власт, за създаване на условия, благоприятстващи развитието на частната предприемчивост. Обект на защита са правата на работодателите. Повечето от членовете са развили своя бизнес започвайки от 0-та, а не след получаване на приватизирано предприятие. След тежката за всички 2008 година е трудно да се прецени колко бързо се възстановява предприемачеството – каза Пиронков – но със сигурност може да се твърди, че нараства броя на тези, които работят в интерес на фирмите, а не само за личните си облаги.

    Пиронков каза още, че след проведен през месец април форум в Устава на Сдружението са направени изменения, позволяващи то да обедини бизнеса от други общини, а заедно с редица подобни организации е създадена и Конфедерация на работодателите – Тракия“. Той си припомни и благодари за участието във форума на учениците от ПГСС „Васил Левски“, които се грижеха за техническото му обезпечаване.

    След думите, с които прикани бизнеса в Първомай да се присъедини към Съюза на предприемачите, Васил Пиронков връчи два подаръка. Една картина с изобразена на нея Асенова крепост – за кмета на общината и с пожелание да краси кабинета му и да напомня за сътрудничеството на двете общини. Другият дар беше пластика за организатора на срещата Атанаска Велчева.

    Освен това, Пиронков отправи призив Общински съвет да предоставя всяка информация, касаеща предприемачите от Асеновград и Първомай като изказа надежда, че ще си сътрудничат с местния парламент така добре, както го правят с кмета на Общината.

    Освен защита на интересите на работодателите, една от дейностите на СП е благотворителността. По време на вечерята предприемачите събраха сумата 2700 лв. в полза на учителката Люси от Асеновград, която се нуждае от тежка и скъпа операция. Част от средствата бяха дарени от първомайския бизнес – Асен Кичуков, Йордан Балабанов, Веселин Аргиров, Петър Павлов, Севдалина Йорданова. Същата кауза ще е основна и на предстоящия на 4 декември благотворителен бал на Съюза в Асеновград.

    Теодора Кирякова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини