Сирени оповестиха пристигането на нова пожарна кола в Първомай

Началникът на пожарната служба в Първомай главен инспектор Десислав Георгиев се похвали, че вече разполагат с чисто нов автомобил. Пристигането на новата пожарна беше оповестено с пускането на сирена, която привлече вниманието на мнозина.

Новата кола е на стойност 284 000 лв. и има оборудване за 46 300 лв. Тя е с изцяло електронно управление, има резервоар за 4 т вода и за 200 л пенол. Освен това е с вграден генератор за трифазен ток и мобилен терминал за радиостанции. Има и хидравличен комбиниран инструмент за рязане, дърпане и разпъване; система за високо налягане, която се използва за гасене на пожари, които са в началото си на разпространение.

В Пловдивска област има два нови автомобила – единият е в Садовската служба, а другият – в Първомай. Пожарните коли са закупени с пари по европроект. Сега предстои да бъдат регистрирани и застраховани. За две седмици ще бъдат обучени хора, които да обслужват автомобила. След това ще бъде бракувана старата Шкода, която е произведена през 1984 година. Заедно със старата кола в пенсия излизат и трима от служителите и в предстои конкурс за попълване на състава.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини