Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт срещу четирима мъже, извършили кражба преди 2 години

От пресцентъра на Районна прокуратура-Пловдив съобщиха, че е внесен в съда обвинителен акт срещу 4 апаши, ограбили три магазина през ноември 2013 година. Йордан Георгиев, на 25 г. от гр. София, Благой Николаев, на  43 г. от гр. София, Антон Илиев, на 31 г. от гр. София и Георги Драганов, на 39 г. от гр. София са обвиняеми за кражби - престъпление по чл. 195 от Наказателния кодекс, като Георгиев и Николаев са извършили деянията при условията на опасен рецидив - престъпление по чл. 196 от Наказателния кодекс.

Обвиняемите са предадени на съд за това, че в периода от 7 ноември 2013 г. до 15 ноември 2013 г. на територията на Пловдивска област чрез увреждане на прегради, здраво направени за защита на имот – входни врати и чрез използване на щанга тип „кози крак" и лек автомобил, марка БМВ, в условията на продължавано престъпление и в съучастие, са отнели чужди движими вещи от три търговски обекта в гр. Първомай и в гр. Пловдив.

На 7 ноември 2013 г. в гр. Първомай, на ул. „Симеон Велики", повредили входната врата и задигнали 347 кутии с цигари от различни марки и мобилен телефон.

По подобен начин са разбили още два магазина, но на територията на град Пловдив. Всички отнети вещи – цигари и други стоки, са на обща стойност 6 620 лева.

Четиримата обвиняеми живеели в гр. София. На 7 ноември 2013 г. били в гр. Димитровград, докъдето пътували с лек автомобил, марка БМВ. На връщане за гр. София минавали през гр. Първомай, видели на ул. „Симеон Велики" хранителен магазин и решили да го разбият и вземат цигарите. След това затиснали вратата на магазина с картонен стелаж и избягали с лек автомобил. На 10 ноември 2013 г. пристигнали в гр. Пловдив и към 3 часа през нощта отишли до павилион на бул. „Васил Априлов", където се продавали цигари и други стоки. Четиримата обвиняеми били облечени с якета, носели шапки и ръкавици. Един от тях извадил щанга „кози крак", разбил входната врата и с останалите трима влезли. Отнели кутии с цигари, които поставили в касетки, след което напуснали местопроизшествието с лек автомобил. По същия начин към 4 часа през нощта на 15 ноември 2013 г. отнели цигари и други стоки от павилион на ул. „Пещерско шосе" в гр. Пловдив. Четиримата били облечени с якета, като един от тях около главата си бил навил сива дреха, за да не се вижда на охранителните камери, а другите двама били с качулки. Носели ръкавици. Автомобилът, с който се движели, бил без регистрационни табели и с надпис: „продава се" .

По делото е установено, че отнетите цигари били продавани на мъж от гр. София, а парите поделяли помежду си. Фактическата обстановка се доказва от свидетелски показания, следствен експеримент, протоколи за разпознаване, стоково-оценъчна експертиза, веществени доказателства и др. Деянията са извършени с пряк умисъл. Трима от тях са били осъждани.

Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи първо заседание по делото.

Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини