Селин Дион почете жертвите на терористичните атаки в Париж с класика на Едит Пиаф

Изпълнението на емоционалната Селин Дион от френско-канадски прозиход бе най-трогателният момент на тазгодишното раздаване на Американските музикални награди. Дивата се появи на сцената в дълга черна рокля на бели и розови цветя в си долната част и изпя “Hymne à L’Amour” на Едит Пиаф в знак на почит към Париж и трудните времена, които градът преживява.

Изпълнението на Дион бе акомпанирано от оркестър. Докато траеше, на сцената бяха излъчвани изображения на известни френски забележителности като Айфеловата кула и Триумфалната арка, живописни пейзажи, кадри на опечалените около различни монументи из града.

Кадрите успяха да разплачат мнозина. Други издържаха стоически, временно забравили за целта на празничното събитие. Някои прегърнаха здраво половинките си, припомняйки си ужаса на терористичните атаки, отнели живота на 129 души на различни места из Париж, включително 89 меломани, зрители на концерта на алтернативната рок банда Eagles of Death Metal в Батаклан.

Последните строфи на легендарното парче “Hymne à L’Amour” на Пиаф гласят: “Вече няма проблеми, моя любов / вярваш ли, че се обичаме / Бог събира влюбените.”

Пиаф е написала песента за Марсел Сердан, мъжът, в когота е била лудо влюбена. Изпълнила я е за първ път в Ню Йорк през 1949 год. Песента се е сдобила с огромна популярност месец по-късно, когато Сердан загива в самолетна катастрофа. Боксьорът е на борда на Lockheed L-749 летящ за Ню Йорк, след посещение на любимата си в Париж, когато машината катастрофира в Монте Редондно, убивайки всички на борда.

Изпълнението на Дион придаде допълнително значение за зрителите на тазгодишните музикални награди.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини