Google придоби компанията Bebop и се фокусира върху клауд услугите

Google обяви, че придобива стартъпа Bebop, който развива платформа за разработчици на корпоративни услуги. Освен това интернет гигантът ще увеличи фокуса си върху клауд услугите.

Основателят на на Bebop Диан Грийн ще оглави отдела по ентърпрайз клауд услуги на Google. В блога на компанията изпълнителният й директор Сундар Пичай обяви, че в момента клауд услугите на Google се използват от 60% от компаниите във Fortune 500.

Грийн ще оглави нова компания, която ще е част от холдинга Alphabet. В нея ще бъдат обединени всички клауд услуги на Google и компанията ще отговаря за всичко по тях - от разработката, до продажбите и маркетинга. Според Пичай това ще позволи много по-координирана работа между сходните услуги, както и по-доброто им развитие.

Bebop също ще бъде част от новата компания. Тя ще помага в разработката на клауд услуги, включитлено и за крайни потребители, както и нови приложения. Всички нейни служители ще запазят местата си.

"Google се нуждаят от някой като Грийн, която може да развива услуги, които да изглеждат като за крайни клиенти, но да са с корпоративна насоченост и мащаб", коментира Рей Уанг, основател на анализаторската компания Constellation Research пред онлайн изданието TechCrunch.

Грийн е много уважавана в средите, като има голям опит в сферата. Преди да основе Bebop, тя беше главен технически директор на VMware. Освен това Грийн е член на борда на директорите на Google от три години, като ще запази тази си роля.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини