Признаци, че съпругът ви е нещастен в брака

Имате подозрения, че съпругът ви е неудовлетворен от брака ви ? Психолози и брачни терапевти изброяват най-често срещаните признаци, че половинката ви може да започва да нервничи във връзката ви.

Чувства, че не може да е победител

Не си мислете, че тежките ви въздишки и сподавените коментари остават незабелязани. Нещастно женените мъже често имат усещането, че съпругите им никога не са доволни от нещата, които правят според Кърт Смит – семеен терапевт.

“Някои мъже живеят с убеждението, че никога няма да могат да направят жена си щастлива. Независимо от проблема, те или не правят достатъчно или правят прекалено много или не го правят правилно”, казва Смит.

За да се преборят с негативността, нежните половинки трябва да полагат повече усилия да признават полезните, позитивни неща, които съпрузите им вършат за дома и за семейството.

“Проблемът е, че много мъже си мислят, че съпругите им забелязват нещо, само когато не е направено правилно. Когато чувстваме, че не можем да спечелим, просто се отказваме”, добавя терапевтът.

Върти очи всеки път, когато го помолите да ви придружи на парти

Страхотно е да посещавате купони заедно, като двойка. Да отделите време в натоварените си графици за вечерна среща винаги е добра идея. Но за някои мъже напрежението да ви придружават на всяка една сватба, работно събитие или парти е прекалено, казва Бетси Рос, психотерапевт.

“Много нещастно женени мъже се оплакват, че половинките им ги притискат да правят това или онова, когато всъщност на тях не им се иска да правят нищо. Понякога просто ви се иска да си починете вечерта.”, добавя тя.

Ако чуете варианти на израза “остави ме на мира”, значи сте една от тези жени.

“Много мъже искат да разполагат с повече време за себе си, но това води до желанието им да помогнат и да прекарват повече време със съпругите си, без да бъдат молени.”, казва от още психотерапевта.

Оплаква се от заяждането

Може и да звучи като клише, но психологът и консултант при разводите Кристин Дейвин потвърждава, че оплакванията за натякванията са нещо постоянно в офиса и в Ню Йорк. Но обикновено в историите се крие повече, отколкото се вижда на пръв поглед.

“Често, но не винаги, жените се заяждат, защото мъжете никога не изпълняват ангажиментите. Колко пъти сте имали разговор, че нещо трябва да бъде свършено, той се ангажира да го направи и накрая не го прави ? Често, предполагам.”, казва Дейвин. “Жените се чувстват като в безизходица: продължавате да опитвате и да говорите с него, за да решите проблема, но не стигате до никъде. Той интерпретира молбите ви като заяждане. Искате да му вярвате, но обещанията му остават неизпълнени.”

Как да се съхраните от тези водещи до никъде, скучни разговори ?

“Опитайте се да смените диалога”, предлага Дейвин. “Кажете: Това наистина е много важно за мен, кога мога да очаквам да бъде свършено ? Има ли някаква пречка, която трябва да преодолеем ? Ако не бъде направено в определен срок, може ли да викнем някой друг да го свърши ?”

Прекарва допълнително време на работа

“Със сигурност оставането до късно на работа означава, че иска да се издигне в кариерата си, но работата до късно вечерта през уикендите и дори по време на ваканциите може да е просто удобно извинение да избяга от семейството си”, казва Рос.

“Жените обикновено имат праг на търпение, за това колко време могат да прекарват разделени от пловинките си, ето защо когато съпрузите им започнат да пилеят все повече време и енергия на работа, те отделят все по-малко време и енергия на брака си.”, казва още Рос. “Няколко от нещастно женените съпрузи, с които съм работила са прекарвали удължено време на работните си места, или са се посвещавали на други интереси извън брака и семейния живот.”

Има чувството, че е наказван за неща, които е направил в миналото

“В даден момент трябва да оставите брачните проблеми, с които сте се борили преди години зад гърба си”, казва Смит. “Например, ако е признал, извинил се и наистина се е проправил, заради това че е имал извънбрачна връзка и вие сте му простили – не може да продължавате да го наказвате за това.”

“Всички правим грешки, но някои мъже имат чувството, че миналото им непрекъснато ги преследва. Те знаят, че когато направят друга грешка, това ще им се натяква в следващите 5, 10 или 15 години.”, добавя Смит.

Не разбира защо се ядосвате всеки път, когато иска да излезе с приятели

“Ако вие двамата непрекъснато спорите за неговите седмични събирания за футболните мачове, опитайте се да проумеете в какво се корени проблемът: ако е в нуждата му от собствено време и пространство и това ви притеснява, тогава е по-добре да преразгледате позицията си”, казва Дейвин.

“Простарнството е жизненоважно в една връзка”, допълва тя. “Погледнете го от този ъгъл: бракът ви трябва да е взаимна зависимост, а не един да бъде въвлечен в зависимост. Времето което прекарвате разделени, създава пространство помежду ви, а то е необходимо и на двама ви, за да израстнете, да се развиете и за да си липсвате един на друг”.

Избягва важни разговори

Може и да си мислите, че средата на спор е най-доброто време да повдигнете въпрос, които ви притеснява от дълго време, но съпругът ви може да не споделя същото мнение. Дейвин казва: “Мъжете, често се нуждаят от повече време и пространство, за да се справят с вашите проблеми. “

“Това е често срещано оплакване. Когато има несъгласие, повечето жени искат да говорят по въпроса незабавно. Мъжете ? Не съвсем. Те искат дистанция – те имат нужда да се оттеглят на място, на което ще имат възможност да помислят.”

“Решението на тази дилема”, казва Дейвин,” е да постигнете съгласие да се върнете към проблема, когато вече сте се успокоили, но възможно най-скоро.”

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини