Христо Вълчев и Катя Попова от партия ГЕРБ: Препоръчваме на Николай Митков да чете повече и да внимава с обвързаностите

На 30.IX. 2015 г. В публикацията „ГЕРБ хвърли срамно петно върху Първомай“ кандидат-кметът на БСП за общински кмет Николай Митков отправи обвинения към ПП ГЕРБ, откъдето поискаха право на отговор.

Първото, което трябва да прочете кандидат-кметът на БСП, е Конституцията на Република България. Оттам ще научи за разделението на властите и че въпросите във връзка с престъпленията се разглеждат и решават от следствените органи, прокуратурата и съда. Г-н Митков твърди, че съдът решава дали някой е виновен или невинен, а от думите му разбираме, че самият той вече е решил това преди съда. Възможните обяснения са две – г-н Митков или е съдия по делото, или има някаква съмнителна обвързаност.

Второ - не всеки, който притежава имоти и фирми, е олигарх. Олигархията монополизира публичната власт и я използва за извличане на лична изгода – например като манипулира обществените поръчки и злоупотребява с държавното и европейското финансиране. Олигархията е непродуктивна, защото задушава конкуренцията и спира развитието. Партия ГЕРБ е градивна, тя е за просперитет на община Първомай, затова е против олигархичните амбиции на определени кръгове.

Трето – негативният ентусиазъм на г-н Митков е изцяло насочен срещу партия ГЕРБ, което за пореден път потвърждава неговата обвързаност със сегашния кмет. Това е естествено, защото двамата са в един управленски екип. Но ролята, отредена на червения кандидат, е жалка – да върши „черната работа”, като оплюва основния конкурент на Папазов и същевременно злепоставя себе си. Дали това се харесва на редовите членове на неговата партия? 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини