Най-много са кандидатите за кмет в Караджалово. В три села няма да има балотаж

В три кметства на община Първомай балотаж на предстоящите местни избори със сигурност няма да има. Това са Татарево, Воден и Езерово. И трите села имат само двама кандидати за поста и това са по един настоящ кмет и един претендент. В Татарево и Воден освен кметовете Иван Донев и Мухамед Абед, претендентите са съответно Петко Петков и Фикрет Шакир от ГЕРБ, а в Езерово срещу Ангел Хаджиев излиза Мюмюн Кьорсалиф от ДПС.

На другия полюс е село Караджалово, което се готвят да управляват цели 7 човека. В битка влизат настоящият кмет Мариана Колева, бившият Благой Благоев, който този път е подкрепен от „Движение 21“, Николай Тодоров от БСП, Сребчо Сребрев (да не се бърка със Сребрин Сребрев) от Коалиция „Възраждане“, Николай Ников от ЗС „Ал. Стмболийски“, Борис Димитров от АБВ и Ангел Сталев от Коалиция „Народен съюз“.

Не са малко – цели 6, са кандидатите за кмет на Дълбок извор. Кандидатурата на БСП Костадин Кротнев ще се противопостави на кандидата на ГЕРБ – дългодогодишния кмет Янко Янков. Другите претенденти са Янка Шейтанова от коалиция „Възраждане“, Стоян Червенаков от ЗЦ „Ал. Стмболийски“, Веселин Келешев от „Движение 21“ и Петър Налбантов от АБВ.

С по 5 кандидати са селата Бяла река и Градина

В Бяла река за поста ще се борят Петкана Добрева, която е кандидат за земеделците, отново ще атакува Калофер Митев от БСП, Стефка Ралчева от АБВ, патриотът Радич Стоянов и кандидатът на ГЕРБ Атанас Атанасов.

В Градина освен за общински съветник от листата на ГЕРБ, Бальо Балев отново ще се яви на изборите за кмета. Срещу него са Елена Петкова от ЗС, Смиляна Солакова от БСП, Саво Стоев от „Народен Съюз“ и Петър Димитров от „Атака“.

В пет села кандидатите са 4:

Драгойново, в което тази година беше възстановено правото да си избират кмет, дългогодишният Тенчо Алеков отново ще се бори за поста, настоящият кметски намесник – също – Петко Попчев излиза с подкрепата на Коалиция „Възраждане“. Другите двама са Димитър Петров от ЗС „Ал. Стамболийски“ и Стефан Гечев от ГЕРБ.

В Брягово дългогодишният кмет Петър Тенчев е подкрепен от новата партия АБВ. Подкрепата на БСП този път е за Анас Кръстев, ГЕРБ застават зад Петранка Чобанова, а НФСБ – зад Спас Папазов.

Поройна също на предишните избори нямаше възможност да избира. Сега претендентите са 4. Пенко Налбантов от БСП, Панайот Начков от ГЕРБ, Елена Бърдукова от АБВ и Ангел Попов от НФСБ.

Димитър Несторов този път е подкрепен с инициативен комитет за кмет на Искра. От БСП срещу него е Никола Хубенов, а от ГЕРБ – Дора Запрянова. И тук има кандидат на патриотите – Николина Кумчева.

Кметът с най-много мандати е от село Виница – Тодор Тодоров. БСП дори не се опитват да застанат срещу него, а той е кандидатура на ЗС“Земеделски съюз“. Другите трима са Дечко Колев от ГЕРБ и националистите Емануил Запрянов от НФСБ и Георги Колев от „Атака“.

Битката за Православен ще е между Веселин Недев – един от малкото настоящи кметове на БСП и Роза Митева от земеделците и Касим Емин отДПС.

В Крушево кампанията започна доста отдавна със словесна атака в коментарите между настоящата кметица Радка Петкова и земеделеца Янко Николов. Друг кандидат е социалистът Иван Георгиев.

6,7,8 ще са номерата на кандидатите за кметове на Буково. От социалистите – Реджеб Салим, от герберите – Али Баджаклъ и настоящият кмет Метин Мюмюн от ДПС.

Общо кандиатите са 58. Няма политическа сила, която да има претенденти във всички населени места. Най-много са кандидатите на ГЕРБ - в 14 от 15 кметства. Най-малко са на "Атака" и "Движение 21. 

Единственото село от общинаПървомай, в което няма да избират кмет и на тез избори е Добри дол.

Теодора Кирякова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини