Фитнес маниаците получиха площадка в двора на СОУ

4 години след организирането на последната подписка, младежите, живеещи в близост до сградата на СОУ получиха така желаната площадка за стрийт фитнес.

4 години не бяха достатъчни на общинските съветници да решат къде да бъде направена, откъде да отделят средства и как да я изградят. Те периодично се сещаха за тази молба, но всеки път намираха причина да отложат решението. Последно гласуваха пари от общинския бюджет да не се отпускат, а да търсят програми за финансиране с европейски пари.

А още преди 4 години младежите предложиха да се направи поне един лост в двора на училището. Но старейшините развиха теорията, че ако се прави нещо, по-добре е да бъде достъпно за всички, затова заговориха за две площадки. После се оказа, че трябва да се намери подходящо място. Търсиха го в продължение на година. Не се знае дали го намериха. Дори успяха да гласуват 3000 лв за фитнес - съоръжения. А накрая се оказа, че пари няма.

Без много шум, като част от разработения проект за „Класна стая на открито“, директорът и учителите в СОУ „Проф.д-р Асен Златаров“ поръчаха уредите и те вече са на разположение на всички.

Вчера бяха монтирани трите съоръжения – висилка, успоредка и маймунска успоредка и без освещаван, официално откриване и рязане на лентички влязоха в употреба на фитнес маниаците.

Междувременно дворът на училището придоби нов изглед – площадките са покрити с изкуствена трева, чешмата работи, осветлението е възстановено. Разбира се, с помощта на общината. Но и с активното участие на ръководството на СОУ. А през новата учебна година, уроци ще има и под открито небе.

Теодора Кирякова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини