Хасан Азис: Нека кажем не на войната по пътищата! Станете част от националната инициатива “Аз съм бъдещето! Не ме убивай!”

На 05.09.2015 година от 18:00 часа в Кърджали ще се проведе мирно шествие в памет на загиналите по пътищата на България. То е част от национална инициатива под надслов “Аз съм бъдещето! Не ме убивай!”, която е подкрепена от община Кърджали.
Всички са застрашени на пътя! Нека покажем, че не сме безразлични към това което става по пътищата на България и към към тези, които превишават скоростта, не спазват правилата на движение, шофират в нетрезво състояние, качват се в автомобилите си употребили алкохол, правят нерегламентирани гонки и застрашават живота на нашите деца и нас! 
През последните 10 години у нас при пътнотранспортни произшествия са загинали около 9000 души, или образно казано, от територията на България е заличен един град. 
Кърджали не прави изключение от общата статистика за страната. От 1.01.2015 г. до 31.05.2015 г. на територията на област Кърджали са регистрирани общо 176 пътнотранспортни произшествия, като 49 от тях са тежки без загинали и 58 ранени. За същият период има 8 ПТП, при които са пострадали 8 деца и юноши. Основните причини са несъобразена скорост и отнемането на предимство. 
По пътищата на страната става все по страшно. Нека покажем, заедно нашата гражданска позиция и заявим гласно, че не сме безразлични към това което става по пътищата на България. Включете се и вие! Елате на 05.09.2015 година, в 18:00 часа пред сградата на община Кърджали и станете част от националната инициатива “Аз съм бъдещето! Не ме убивай!” 
Шествието в Кърджали ще се проведе в събота 5 септември и е предвидено да премине по следния маршрут:
1.Начало 18:00 часа, пред сградата на Община Кърджали.
2.Шествие по бул „България” в посока автогарата до магазин „Гейк”.
3. Шествие в обратна посока по булевард „България” до хотел „България”.
4.Преминаване по ул. „Булаир” до кръстовището на моста за кв. „Възрожденци”.
5. Шествие по ул. „Републиканска” до централния вход на парк „Арпезос-Север”.

Кмет на Община Кърджали
Инж. ХАСАН АЗИС

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини