ГЕРБ и ДПС намекнаха за нова формула във властта. Преглед на печата

"Труд": Спецоперация срещу нелегалните имигранти в центъра на София, 130 задържани

Специализирана полицейска операция срещу нелегалните имигранти се провежда в центъра на София.

Повече от 130 души са задържани до момента, съобщи главният секретар на МВР Георги Костов пред "Фокус".

"Това са лица, които не владеят български език и не притежават документи за самоличност. На този ранен етап не можем да кажем дали са регистрирани като бежанци или са незаконно проникнали в страната", обясни той. Акцията продължава и в момента.

"Сега": ГЕРБ и ДПС намекнаха за нова формула във властта

Реформаторският блок се очертава преодолимо препятствие в съвместния път на ГЕРБ и ДПС, стана ясно на старта на новия политически сезон. При откриването на есенната сесия на Народното събрание вчера лидерите на ГЕРБ Бойко Борисов и на ДПС Лютви Местан един след друг направиха намек за несигурното бъдеще на Реформаторския блок във властта, с което затвърдиха подозренията, че партньорството им ще бъде легализирано. Премиерът намекна, че бъдещето на РБ в управлението зависи от това как ще се представи на изборите, а Местан направо заяви, че е необходима нова формула на властта без "ултранационалистически и рекетьорски примеси", което собствените му депутати разтълкуваха пред "Сега" като Патриотичния фронт и РБ. В неделя самият лидер на ДСБ Радан Кънев обяви: "Не трябва да отхвърляме и голямата опасност ГЕРБ и ДПС да управляват заедно", а политолози отдавна предупреждават, че всъщност ГЕРБ и ДПС са гръбнакът на управлението.

"Монитор": Карантината в селата с антракс продължава

Наложената карантина във варненските села Млада гвардия и Бозвелийско заради установените случаи на антракс през юли и август остава в сила. Това съобщи временният шеф на Областната дирекция по безопасност на храните във Варна д-р Даниел Денев. Той коментира обаче, че не е изключено вдигането на карантината да се случи още тази седмица. Това обаче трябва добре да се обмисли, защото все още има притеснения от шетащите из района незаконни джамбази. Наложената забрана в селата сега е точно за транспортирането и търговията с животни за други райони на страната. Обстановката в двете села е спокойна, ваксинирани са всички домашни животни, които имат вече и изграден имунитет. Няма и нови смъртни случаи, уточни д-р Денев. Според него заболяването е овладяно, но от превантивна гледна точка през следващите 30 години ще се извършва ежегодна ваксинация за предпазване на селата.

"Дума": Борисов: Има решение на МС за подкрепа на Ирина Бокова

Има решение на Министерския съвет в подкрепа на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на блицконтрола в парламента вчера. "Работихме много активно в предишното правителство за нейното избиране в мандата й за ЮНЕСКО", заяви Борисов. Той посочи, че оттук нататък много разговори трябва да се проведат. "Като държава това, което е било необходимо да го заявим, сме го заявили", каза Бойко Борисов.

"24 Часа": Още 749 000 лева за митниците за борба с контрабандата

749 000 лв. допълнителни разходи на финансовото министерство и на Комисията за публичен надзор одобри кабинетът в сряда.

Парите се отпускат за по-ефективното събиране на приходите и за защита от финансови измами, контрабанда, пране на пари и финансиране на тероризма, пише в мотивите. Средствата ще бъдат за сметка на бюджетна програма "Защита на публичните финансови интереси", реши кабинетът.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини