Иля де Кеймада Гранде - островът на най-отровните змии (видео)

    Представяме ви Змийският остров - Иля де Кеймада Гранде, както още се нарича зловещият остров, е единственото място, където се среща златната усойница, известна като най-опасната змия в света. На острова има над 4000 от най-смъртоносните змии в света. Те се хранят с птици, но отровата им буквално може да „стопи“ човешката плът.

    Змийския остров се намира на 32 километра от бреговете на Сао Пауло, Бразилия. С решение на правителството е забранен за посещения като опасно за живота място. В миналото различни хора са имали неблагоразумието да се разходят там и това е довело до смъртта им. Достъп до Иля де Кеймада Гранде днес имат само няколко учени, които всяка година изследват змиите там. Военноморският флот на Бразилия също може да посещава опасното място, за да поддържа фара на острова, построен през 1909 година.

    Отровата на златната усойница е пет пъти по-силна от другите и убива почти мигновено плячката й. Смъртоносната слава на златната усойница е донякъде обвита в мистерия. Смята се, чепреди 11 000 години нивото на морското равнище се покачило и разделило Змийския остров от останалата територия. По тази причина змиите, живеещи там, останали с ограничени източници на храна и започнали да се хранят с мигриращите птици.

    Отровата на змиите убивала птиците, но понякога едва след няколко дни. За този период „жертвите“ могли да се преместят на друго място и в крайна сметка змиите да останат гладни. Смята се, че това е причината, заради която змиите на опасния остров развили изключително смъртоносна отрова.

    През последните 15 години броят на змиите намалява значително, заради изчезването на част от растителността и заради заболявания. Видеото е документално, публикувано тази година.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини