"Атака" с особено мнение за предложението на Патриотите за местната избирателна комисия

Централната избирателна комисия утвърди Общинската за Първомай. Тя се е съобразила с предложението на кмета и споразумението на политическите сили на проведените в края на август консултации. В решението е записано, че тогава са участвали представители на парламентарните партии и коалиции, но протоколът е подписан с особено мнение от представителя на партия Атака.

Човекът на националистическата партия на Сидеров изразява несъгласие с предложението на националистическата коалиция Патриотичен фронт Диана Колева да стане заместник-председател на Общинската избирателна комисия. Колева е юрист по образование и около това предложение са се обединили останалите представители на политическите сили. Още повече, че препоръките на ЦИК са за повече юристи в общинските комисии.

Председател на комисията е Елена Благоева, предложение на ГЕРБ. За секретар беше предложена и е утвърдена Йорданка Павлова – от БСП. Членове на ОИК са Димитър Петров Янчолов (ГЕРБ), Никола Николов (ГЕРБ), Петрана Димитрова (БСП), Севджан Ахмед (ДПС), Ангел Авджиев (РБ), Петя Петкова-Пеева (ББЦ), Борис Златарев (Атака), Стоян Стоянов (АБВ).

 Общинската избирателна комисия встъпва в правомощията си на 5 септември 2015 г.

Теодора Кирякова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини