Доброволците: Лагерът в Драгоман - позитивни емоции, обмяна на опит, творчество, толерантност и отдаденост

    20 доброволци от Първомай и над 100 от страната се включиха в четвъртото издание на лагера „Приключението продължава, доброто побеждава“ на 30 и 31 август в Драгоман.

    „Беше много хубаво – разказа ни една от участничките от Първомай Жанета Колева -Всички бяха много дружелюбни. Намерихме нови приятели. Бяхме разделени на групи и имахме различни занимания. Всеки избираше предварително в коя група да е и всички бяха доволни. Имахме лагерен огън, който гореше постоянно. Вечеряхме около него. Някои дори посрещнаха утрото там. Спахме в палатки и въпреки че беше малко студено, беше много хубаво.“

    Гимназистката разказа още, че не за пръв път се включва в инициативи на ЦОП – Първомай. Затова когато получила информация отпедагога Константин Делчева, не мислила много. Бързо решила, че ѝ предстои още едно приятно приключение. Включила се с приятелки. А сега показва снимки и разпалено разказва: „Ето тук сме на Алеята приятелството и правим ръчички“. Това е дълго платно по една от парковите алеи, върху което доброволците оставят цветни отпечатъци на ръцете си. Правихме и компас – на дървен стълб са поставени табели до български и чуждоземни градове и разстоянията до тях. Имало е и работилница за къщички за птици, рисувани са фланелки, правени са картини с нетрадиционни техники, червенокръстци са демонстрирали как се оказва първа помощ и още куп интересни неща.

    Вечер около огъня е имало китари, акордеон, а Жанета и приятелките ѝ от танцов клуб „Арт денс“ не са се сдържали и са показали стъпки и техника.

    Позитивно отношение и емоции, обмяна на опит, творчество, толерантност и отдаденост – така може да се опише доброволчески лагер на СОНИК СТАРТ.

    За втори път той се провежда в Драгоман, под патронажа на кмета Андрей Иванов, но първите години е гостувал и в Първомай. Това е една от най-популярните практики на фирмата за социални услуги. В събитието се включват по традиция екипите на центровете за обществена подкрепа и социални заведени в страната, включително и шестима служители в ЦОП – Първомай. 

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини