9 храни, които убиват либидото

Да сте забелязали напоследък желанието ви за секс да е намаляло ? Причината може да се окаже диетата ви. С напредване на възрастта, храните, които консумираме, може да повлияят на нивата на тестостерон, а това автоматично се отразява на либидото. За да сте сигурни, че следващата ви романтична среща няма да се провали изхвърлете следните храни от менюто си.

Алкохол

Забравете за “течните стимуланти”, употребата на алкохолни напитки може да се отрази на способностите ви в спалнята – правейки трудно достигането до ерекция и оргазъм. Няколко бири също могат да предизвикат преждевременна аякулация. Когато планирате да се позабавлявате между завивките, не си позволявайте повече от две чаши и ги редувайте с вода.

Сирене

Че какво му е на сиренето ? Отговорът е ясен: може значително да намали забавлението в спалнята. Тъй като сиренето се произвежда от краве мляко, е възможно да съдържа синтетични хормони. Те на свой ред оказват влияние върху нивата на естроген и тестостерон.

Мента

Да, лошият дъх пречи, когато се опитвате да съблазните партньора си, но не прибягвайте до ментата, за да решите проблема. Ментолът, който се съдържа в ментата намалява нивата на тестостерон, а това се отразява зле на либидото.

Консервирани храни

Много от консервираните храни са с високо съдържание на натрий, който причинява високо кръвно. Това на свой ред води до намален приток на кръв към половите органи.

Преработено месо

Деликатесните меса, хотдога и хамбургерите съдържат добавени хормони, консерванти и антибиотици. Те могат да причинят хормонален дисбаланс в организма ви. Заложете на крехко, непреработено месо, като пилешко или пуешко.

Ароматни зеленчуци

Определени зеленчуци като аспержи, броколи, брюкселско зеле влияят върху секрети като сперма, пот, урина и дъх, оставяйки неприятен мирис и вкус.

Пуканки

Излизате на среща и решавате в полза на вечеря и филм, но опаковката с пуканки ще убие желанието ви за секс по-късно. Пуканките приготвени в микровълнова фурна съдържат перфлуороокатнова киселина, която се открива от вътрешната страна на опаковката. Тя е причина за намалено либидо и дългосрочни проблеми с простатата.

Сладък корен

Сладкият корен съдържа глициризин, а тази съставка понижава нивата на тестостерон.

Диетична сода

Само защото думата диетична стои пред сода, не означава, че напитката е здравословна. Диетичните соди са пълни с изкуствени подсладители като аспартам, който влияе директно върху нивата на серотонина.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини