Котка корабокрушенец оцеля в потънала моторница

Черно-кафява късокосместа котка се сдоби с прякора Лъки (Късметлийка), след като според спасителите й е оцеляла най-малко един час под вода в потънала моторна лодка, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

Гмуркачът Джон Зукала, собственик на компанията "Дайв тайм рикавъри", извадила заседналата в пясъчен нанос в езеро близо до Лейк Хавасу сити, Аризона, лодка, споделя в интервю за агенцията: "Това е истинско чудо. Аз лично бих кръстил котката Осем, защото в премеждието тя е използвала един от деветте си живота".

Извадената моторница била откарана в сервиза на компанията, където на следващата сутрин за огромна своя изненада заелият се с почистването на двигателя й механик открил заклещената котка.

"Животно беше мокро, уплашено и жадно, но живо", разказва Зукала.

Как точно котката се е озовала в складовото отделение на лодката, остава загадка. Според Джон Зукала собственикът на моторницата е от Ориндж каунти, Калифорния, и не е неин стопанин. Той допълва, че от изваждането на лодката от водата до откриването на Лъки никой не е чул звук, нито мяукане.

Доброволец, участвал в изваждането на моторницата, първоначално е дал на писаната името Ривър (Река). В приюта за животни, където тя е оставена по-късно, са решили, че след преживяното на котката й подхожда повече да се нарича Лъки.

Управителката на приюта Пати Гилмор казва, че косматата "корабокрушенка" се чувства добре, но все още проявява "леко антисоциално" отношение към другите животни. Ако никой не потърси Лъки, местна доброволка е изявила желание да я осинови.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини