Опасни горещини ни заплашват утре, оранжев код за област Кърджали

 Горещините ще продължат и през следващите десетина дни - до края на месеца и първите дни на август. Оранжев код за 29 юли е обявен за 21 области в страната.
От 15 юли до днес температурите в страната са средно с между 2 и близо 6 градуса над нормалните за периода.  

В сряда и в четвъртък у нас отново ще нахлуе с няколко градуса по-гореща въздушна маса от Северна Африка. Като резултат актуалният тазгодишен температурен рекорд от началото на третата декада на юли в Сандански, ще бъде подобрен на повече места в страната.

За 29 юли е обявен оранжев код за опасни горещини за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Сливен, Ямбол, Хасково, Стара Загора, Кърджали, Пловдив, Пазарджик, Благоевград и Кюстендил. В тези области максималните температури ще достигнат от 36 до 40 градуса. 

Оранжев код -  Времето е опасно. Прогнозирани са метеорологични явления с голяма интензивност. Възможни са щети и жертви. Бъдете много внимателни. Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете. Следвайте съветите на властите.


Жълт код за високи температури е в сила за останалите шест области - София-град, София-област, Перник, Смолян, Бургас, Варна, Добрич. Очаква се температурата в тези области да достигне 34 – 36 градуса. По морски бряг максималните температури ще са между 28 и 30 градуса. 

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини