Малките атлетчета без медали, но с нова придобивка

15-ит турнир по бадминтон за деца до 13 години завърши без нито един медал за малките атлетчета, но с нова, голяма и удобна придобивка – бус, собственост на клуба. Илиян Кръстев – треньор на децата от КФВС „Атлет“ каза, че е доволен от представянето на всичките си възпитаници. Липсата на медали той обясни с това, че неговите състезатели са в по- малката възрастова група. Децата са под 11 години, но всички се раздадоха и играха много добре, а аз съм много доволен – каза той и отличи Калояна Налбантова. Тя загуби последната си среща след много оспорван и драматичен мач, но с много добри прояви. Децата от Първомай отпаднаха след загуба на четвъртфиналните срещи. Без медал останаха и гостите от Македония, но те ще отнесат спомена за отличната организация и топлото посрещане.

Докато медиите се занимават със скъпите и луксозни автомобили, ползвани от общинските кметове в някои региони, местният направи жест към клуба по бадминтон. Ангел Папазов, който е и председател на УС на клуба, договори и осигури при отлични финансови условия бус. С него децата ще могат да пътуват по всяко време за участие в турнири.

Рано тази сутрин, водени от треньорите на Атлет, за участие в Балканиадата замина националният отбор по бадминтон за деца до 13 години. Те ще вземат участие в турнира в град Онещ – Румъния. Илиян и Красимир Кръстеви се надяват на отлично представяне на децата. Между националите място заслужиха и две първомайски деца – Михаела Чепишева и Станимир Терзиев. Двамата макар и едва 11-годишни, заслужиха местата си в националната формация.

Победителите в отделните категории на 15 турнир по бадминтон за деца до 13 години в Първомай са: Димитър Ненчев от Стара Загора; Михаела Златанова – Пазарджик, двойките Димитър Ненчев-Георги Димов от Стара Загора и Йоана Ангелова от Севлиево в двойка с Габриела Данкова – Разград. За всички състезатели, техните треньори и съдиите на турнира бяха осигурени рекламни подаръчни торбички с произведени в общината продукти.

Теодора Кирякова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини