Кметът на Чирпан награди Танцов клуб "Евридика"

    Танцовият състав „Евридика“ получи Наградата на кмета  на Танцовия фестивал „Надиграване в Чирпан“. Момичетата, този път водени от Татяна Христева участваха в конкурсната част с Влашки и Шопски танц, а в концертната програма с македонско и  шопско хоро.

    Кметът на Чирпан Кичка Петкова лично връчи своята награда и поздрави първомайските танцьорки за доброто представяне, атрактивните носии, интересния танц и положителното излъчване!

    Евридиките бяха впечатлени от отличната организация на фестивала- подреден и оцветен от различните традиционни носии, емблема на всяка група.

    Участниците в събитието имаха възможността да посетят Къщата - музей на Яворов, Галерията и да се позабавляват на организиран обяд. Те благодариха на организаторите и поздравиха председателя на читалището – домакин Росица Тотева.

    „Надиграване в Чирпан“ е фестивал, който се организира за пръв път по проект по мярка 41 "Прилагане на стратегии за местно развитие", мярка 323 "Опазване и подобряване на селското наследство" от ПРСР за периода 2007-2013 година.

    Основната цел на проекта е съхранение и популяризиране на фолклорното танцово изкуство.

    20 танцови ансамбли от цялата страна се състезаваха в първия конкурс „Надиграване в Чирпан”. Оценяването бе направено от жури в състав: професор Даниела Дженева – завеждащ катедра БНХ в АМТИИ и професор д-р Антон Андонов – преподавател в АМТИИ. Те оценяваха и класираха формациите в три възрастови групи – до 14, до 20 и над 20 години.

     Патрон на първото издание на фестивала е Кметът на Община Чирпан г-жа Кичка Петкова и по нейна инициатива бяха връчени награди за цялостното представяне във всяка от трите възрастови групи.

    Теодора Кирякова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини