Връчиха Златаровската награда на Антония Тунчева

    Ежегодната  Златаровска награда беше спечелена от Антония Тунчева. Изключително развълнува и почти разплакана Тони се обърна с благодарност към своите учители. Изненадващо за мнозина, които не я познават, та започна от Миглена Стоева, Зорка Каразапрянова, Кичка Петкова и Спас Янков – хората които са разкрили талантите ѝ и са я вдъхновили за постижения в изкуството. Почти символичната награда от 100 лв., тази година беше осигурена от Пеньо Запрянов.

    Антония Тунчева е позната за първомайската публика като едно от пеещите момичета от трио „Еуфория“ и квартет „Аура“, но се изявяваше и соло, тя беше част  от театралния състав на СОУ и много способен художник в Студията за изобразително изкуство. Освен това, тя постигна две отлични оценки на матурите, само на няколко стотни от пълното отличие.

    За първи път абитуриентите кандидатстваха за Златаровска награда със свое портфолио с постиженията си от 9 до 12 клас. „Предполагам, че съм ги впечатлила с големия брой грамоти и отличия от състезания, както и с участията ми в училищни и общински мероприятия – сподели носителката на наградата.

    От есента тя ще е студентка в УНСС, а желанието ѝ е да изучава специалността Творчески индустрии и бизнес. Мечтае за реализация в България, мечтае за световен мир, мечтае за любящо и сплотено семейство...след години, разбира се.

    На церемонията, след Златаровската награда бяха връчени и дипломите на зрелостниците от общообразователната гимназия. Изключително тържествено и по чуждоземски тертип златаровци взеха документа, удостоверяващ завършената образователна степен, облечени в тоги и академични шапки.

    Теодора Кирякова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини