Корнелия Нинова и Костадин Паскалев гостуваха в Първомай

По покана на общинската организация на БСП, в Първомай гостуваха Корнелия Нинова, народен представител от БСП Лява България и Костадин Паскалев, член на НС  на БСП, кмет на община Благоевград в мандатите. Ритуалната зала на ОНЧ "Св.св. Кирил и Методий"  се оказа тясна, за да побере множеството присъстващи – жители на общината, членове и симпатизанти на БСП.

Общинският председател на БСП Първомай Николай Митков откри дискусията на тема "България - днес, България - утре", като още в началото постави акцента върху предстоящите местни избори. Той призова местните съпартийци да бъдат сплотени, дейни и единни, за да могат да се похвалят на есен с най-много общински съветници, най-голям брой кметове по места и, разбира се, с кмет на община.

 „Държавата върви на зле. Няма икономика, няма производство и управляващите не правят нищо, за да ги има “ – бяха първите думи на Корнелия Нинова, с които започна своето изказване. Освен икономиката, тя засегна най-горещите теми в момента: образование, здравеопазване, пенсионната реформа и бедността. Според нея сегашното правителство не води България на никъде, защото ни управлява мнозинство на интереса. Липсват политики и  идеологии. Налице са целенасочените усилия на управляващите за увеличаване на неграмотността, влошаване на здравния статус, намаляване броя на пенсионерите и увеличаването на хората, които живеят на прага на социалния минимум.  

Ако БСП  Лява България се представи добре на местните избори, това означава, че правителството има алтернатива, защото и през местната власт може да се прави лява политика, политика за хората, политика с човешки образ – подчерта тя.

Костадин Паскалев даде ценни напътствия за предстоящата предизборна кампания на местната партийна организация и за коалиционната политика. Той посъветва активистите да бъдат директни, открити и честни в говоренето и да поемат само такива обещания пред хората, които могат да изпълнят.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини