46 велосипедисти от община Кирково се състезаваха по майсторско колоездене

Изображение 1 от 2

    Инициатор на проявата е РУ на МВР

     “Днес съм в безопасност!” е мотото на дванадесетото по ред състезание по колоездене, организирано от РУ на МВР – Кирково и проведено на 1 юни - Деня на детето на площада в центъра на с.Кирково. Първият етап беше решаването на тест за познаване правилата за движение по пътищата. 46 велосипедисти от всичките 8 училища на територията на община Кирково показаха отлична теоретична подготовка и знания върху Закона за движението по пътищата. Във втория етап от състезанието колоездачите заобикаляха 5 конуса в зиг-заг на разстояние 1 метър помежду си, пренасяне на чаша с вода, майсторско движение през тесни тунели и улей, хвърляне на малка плътна топка в цел,  указване на извършвани маневри пред пешеходна пътека.

    На първо място отборно се класира СОУ “Отец Паисий” – Кирково, на второ – ОУ “В. Левски”  – Дрангово, а на трето – ОУ “Христо Смирненски” – Фотиново.

    При момичетата шампионка стана Кристина Димитрова Чакърова от СОУ “Отец Паисий” – Кирково, следвана от Нелина Венкова Ангелова от същото училище, а на 3 място се нареди Даниела Велинова Драганова от ОУ “Васил Левски”  – Дрангово

    При момчетата първенец стана Росен Светославов Радев от СОУ “Отец Паисий” – Кирково, следван от Емирджан Юсуф Сюлейман от СОУ “Никола Йонков Вапцаров” с. Бенковски. На трето място се нареди Стефан Бисеров Андреев от ОУ “В. Левски”  – Дрангово. Наградите за отборите-първенци  бяха, купи, статуетки медали, грамоти , футболни топки, флашки, пъзели и книги, поднесени им от заместник –кмета на община Кирково Валентина Димитрова.

    Проявата се организира във връзка с приетата от кмета на община Кирково, председателя на ОбС – Кирково и началника на РУ-Кирково работна карта за превенция на противообществените прояви и престъпленията, извършвани от подрастващите.

    Регионален пресцентър на МВР                                            

                   

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини