Валери Симеонов: Да променим кодекса за изборите

Ако ГЕРБ не промени Изборния кодекс, няма да се разберем с управляващите. Това заяви пред БНТ съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов. Той поиска вдигане на прага за преференциално гласуване на 50%, защото иначе в малките общини хора ще могат да излизат на челни позиции с минимален брой гласове.

„Изборният кодекс е камъкът, който може да обърне всичко”, категоричен е Симеонов по повод на отказа на ГЕРБ да прави промени в правилата за изборите.

„Диалогът върви, работата не върви”, обобщи той пред БНТ по повод на вчерашния ултиматум от 7 точки, който постави на ГЕРБ със заплахата, че Патриотичният фронт ще оттегли подкрепата си за управлението.

Симеонов уточни, че за 7 месеца управление още нищо не е свършено и наблегна на борбата с битовата престъпност. „Хората пъшкат, страдат и реват”, обясни Симеонов по повод на събитията в Гърмен, за които обвини бившия кмет Ахмед Башев. Той заяви, че ако не се вземат спешни мерки, последствията могат да се видят във всяко друго място в България.

„Опасността е много голяма”, смята Симеонов.

Той обясни, че вчера се разговаряли около 15 минути с шефа на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов и той се е ангажирал да даде точен отговор за работата на управляващите по 7-те точки на Патриотичния фронт.

Източник: http://fakti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини