Американската армия по погрешка изпрати живи бактерии антракс (видео)

Военна лаборатория от щата Юта по погрешка е изпратила живи спори на антракс до честни лаборатории в девет американски щата и до военна база в Южна Корея.
Двайсет и двама служители в американската база на ВВС в Южна Корея обаче са били подложени на спешно медицинско лечение, съобщи американската армия, цитирана от Ройтерс и БТА. 
Пробите от антракс са били унищожени вчера. 

Четирима цивилни американски граждани са започнали да вземат превантивни мерки, които обикновено включват ваксина срещу антракс, антибиотици или комбинация от двете. 
За четиримата има "минимален риск", посочи Джейсън Макдоналд от Центъра за контрол и превенция на заболяванията, който започна разследване на случая. 

Пробите е трябвало да бъдат изпратени в неактивно състояние като част от усилията на американската армия да разработи полеви тест за идентифициране на биологични заплахи. 

Появили се обаче подозрения, че спорите са живи, според изявление на американските ВВС в южнокорейския град Осан. 

Никой от служителите, били в контакт с пробата, не е показал признаци на заразяване. Въпреки това са взети подходящи предпазни мерки - прегледи, антибиотици, в някои случаи - приложени ваксини. 

Пентагонът уверява на свой ред, че няма информация за евентуално заразяване или опасност за общественото здраве.

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Се
    СЕЛЯНЖЕР
    1 0
    08:31, 28 май 2015
    Е сега вече тия честни лаборатории стават нечестиви и започват да разпространяват антракса по всички гета...ама ако е само по гетата според мен си са пак честни...
Последни новини