Срив на осиновяванията. Преглед на печата

„24 часа": Срив на осиновяванията

Тотален срив в осиновяванията и в същото време бум на дадените за отглеждане от приемни семейства деца отчита Агенцията за социално подпомагане през миналата година.

За цялата 2014 г. в страната са осиновени само 672 деца. Толкова малко осиновявания не е имало от 2006 г. насам, когато децата са били 634.

В същото време два пъти повече хлапета, вписани в регистрите за осиновяване, са били дадени на приемни родители. Според отчета на АСП за миналата година в приемни семейства са били настанени 1279 деца.

 

„Труд": Бандата на Мадам Х. обира продавачки

Столичната полиция издирва банда, специализирала се в обири на продавачки, научи "Труд". Крадците са четирима-петима мъже на възраст 25-35 години, а техен тартор е жена. Криминалистите помежду си я наричат Мадам Х.

Запис от охранителни камери с удар на двама от джебчиите, извършен на 21 май около 21 ч, излъчи Нова телевизия. Двама добре облечени мъже влизат в магазин за алкохол и цигари на софийския булевард "Мадрид". Докато единият говори с продавачката, другият минава зад щанда и задига портмонето от дамската й чанта, оставена на стола пред касата.

 

„Стандарт": Кметът шаман гледа към трети мандат

Той хвърли в ужас социалните мрежи. Превъзбуди ги за часове и предизвика страсти всякакви - от "осанна" до "разпни го". Форумите полудяха, когато във вторник община Нова Загора публикува решението на местния градоначалник Николай Грозев да се ръси със захар срещу прокобата на тежките катастрофи. Публикацията се появи в сайта на общината. Оказа се, че само за една седмица на територията на Новозагорско са станали няколко тежки катастрофи със смъртни случаи. Загинаха двама полицаи, а други петима бяха ранени. Двама местни младежи пък намериха смъртта си край Стара Загора.

 

„Монитор": Пресичаме с жълт бутон улиците в София

Пресичането по кръстовищата в столицата ще става вече само след натискане на жълто копче. Бутонът ще намали висенето за зелен сигнал с 30 секунди. Новият начин за пресичане е част от системата за управление на трафика, която в момента се изгражда. "С натискането на бутона се заявява наличието на хора, които искат да пресекат", обясни зам.-кметът по транспорт Любомир Христов.

Така ако на кръстовището няма пешеходци, зелено ще свети само за шофьорите. "Въведени са и системи за оповестяване на пешеходците", обясни Христов. Три премигвания пък ще ни подсказват, че зеленото изтича. За хората с намалено зрение ще има и звуков сигнал. От общината обмислят и дали да поставят специални плочки и допълнителни звуци на копчето, за да не се нуждаят слепите хора от помощ.

 

„Сега": ЕК иска България да приюти и 788 бежанци по море

България ще трябва да приюти 788 бежанци от Африка в следващите 2 г. Това е предложението на ЕК, което бе представено официално в Брюксел вчера. То предвижда настаняването в страните от ЕС на квотен принцип на 40 000 бежанци, които ще пристигнат по море в Гърция и Италия през идващите 2 г. след 15 април т.г., както и на още 20 000 души, които ще поискат убежище в Европа от изнесени центрове в Африка. Тези имигранти са извън всички други, които вече са у нас и в останалите страни от ЕС и които тепърва ще пристигат. 3256 имигранти са влезли в България до 14 май т.г., сочат данни на МВР.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    За
    запознат_1432801028
    0 0
    11:05, 28 май 2015
    Ами нали е бизнес приемната грижа! Нямат сметка да осиновяват деца, а да ги гледат срещу заплащане! Това е положението- всеки гледа как да смуче държавата, а после пак тя ни е виновна!
  • 2
    Ба
    бай уй
    0 0
    23:08, 28 май 2015
    От деца хайр няма..
Последни новини