ГКПП Капитан Андреево минава на авариен режим утре

На авариен режим ще работи за няколко часа утре ГКПП Капитан Андреево, информираха от Свиленградската митница.

Между 10 и 14 часа информационната структура за електронно подаване на митнически документи няма да работи, причината за това обаче е добра - ще бъдат внедрени нови версии.

Аварийната процедура влиза в сила за системите за управление на транзита; интегрираната митническа информационна система; Системата за контрол на износа,Система за контрол на вноса, Модула за опростено деклариране, на ръка ще се обработват и потвържденията на плащане на възникнали митнически задължения.

Митническите администрации на държавите-членки на ЕС са уведомени за временната неработоспособност на българските информационни митнически системи чрез съответната служба на Европейската комисия в Брюксел още в края на миналата седмица.

По този начин и икономическите оператори на други държави-членки са уведомени за временната неработоспособност на българските системи, успокояват от митническата администрация.

Освен това и електронните портали на Агенция „Митници“ за подаване на данни по електронен път на митнически документи за внасяне и изнасяне и режим транзит на стоки също ще са без достъп за два часа утре. Заради това стоките, за които няма подадени електронни документи, ще бъдат обработвани от българските митнически учреждения по аварийна процедура, чрез използване на хартиени формуляри.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини