Влади Въргала и Андрей Слабаков се включват в кампанията "Равни под слънцето" от първомайска земя

С прожекция на два филма – за малки и големи ЦОП – Първомай ще се включи в Националната кампания за толерантност „Равни под слънцето“. Първомайските деца ще могат да изгледат анимацията „Котаракът в чизми“ от 18 часа в пленарна зала на 25 май. В същия ден, но от 21 часа на източните стълби на Общинска администрация ще бъде прожектиран филма „Шменти -капели“, а публиката ще има възможност да се срещне с режисьора и продуцент на филма Владислав Карамфилов - Влади Въргала. Друг гост на събитието ще бъде Андрей Слабаков.

С прожекциите „Соник старт“ ще отбележи и 5-ия рожден ден на Центъра за обществена подкрепа в Първомай. В оргнизацията на събитието помага и Община Първомай.

Целта на Кампанията „Равни под слънцето“ е да създаде повече възможности за утвърждаване на положителен модел на поведение както в семейството, така и в обществото; да предизвика отговорно и толерантно отношение към другостта, произтичаща от различие на база: пол, раса, етническа принадлежност, физически белези и др., и да насърчи взаимността между хората, към природата и животните.

В периода м. февруари – м. ноември 2015 г. екипите на организацията от Направление „Управление на социални услуги“ ще реализират редица дейности на местно и национално ниво.

 

Кампанията стартира с Национален конкурс за комикс на тема: „СУПЕРСТАРТ – РАЗЛИЧНИЯТ ГЕРОЙ“, резултатите от който се очакват до края на месеца.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    74
    742
    0 0
    06:46, 20 май 2015
    За пръв път чувам за ЦОП в Първомай , който действал вече 5 г. Може ли по-подробно представяне на дейността му. Благодаря.
  • 2
    Цо
    ЦОП Първомай
    1 0
    14:31, 21 май 2015
    Повече информация може да намерите в сайта на СОНИК СТАРТ или ЦОП Първомай, както и да ни посетите на улица"Гимназиална"1, в двора на ОУ"Св.Св.Кирил и Методий", срещу входа на църквата. За нас ще бъде чест и удоволствие да разкажем за дейността на Центъра за обществена подкрепа!




  • 3
    _1
    _1432359362
    0 0
    08:25, 23 май 2015
    поредните лапачи
Последни новини