Любопитни факти за слънцезащитната козметика

Представяме ви важните и любопитни факти за слънцезащитните продукти, които е добре да знаете.

1. Разделението според SPF може да се повлияе от различни фактори

Обикновено обозначението SPF върху различните продукти е знак за това, колко точно защита може да предостави кремът или лосионът ви. Ако ви отнема 10 минути, за да изгорите на слънце, фактор SPF 30 ви дава защита от точно 300 минути, понеже се умножава. Въпреки това, трябва да внимавате, тъй като зависи дали сте нанесли продукта правилно, какъв е UV индексът по това време и каква е кожата ви.

2. Не използваме достатъчно продукт за защита

Какво е количеството слънцезащитен крем, който използвате? Сигурни сме, че не е достатъчно. Трябва ви точно половин чаена чаша за краката и ръцете, половин чаена лъжичка за врата, лицето и ушите. По-малко от това не гарантира защита.

3. Повторението е майка на знанието... И по-скоро ви спестява проблеми

Независимо с колко висок SPF фактор е вашият крем, задължително е да нанасяте на всеки два часа. Без значение е дали използвате SPF 15+ или SPF50+ – правилото е едно и също.

4. Използвайте слънцезащитен крем дори и без слънце

Ако сте на плажа и е облачно, не подценявайте силата на слънцето! Много по-вероятно е да се сдобиете с болезнено изгаряне при такива условия, тъй като не усещате директното падане на лъчите върху вас. Носете винаги кремовете си и нанасяйте.

5. Наслагването на продукти не вдига защитата

Ако поставите слънцезащитен крем и отгоре нанесете грим, например, който има какъвто и да е фактор, това не вдига допълнително защитата. „Зачита“ се само по-високият SPF.

Източник: tialoto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини