Потребителите на Windows 10 могат да показват среден пръст

Компанията Microsoft добави жеста „среден пръст“ и „вулкански поздрав“, известен от филма „Стар Трек“ сред емотиконите за Windows 10.

За попълването на колекцията с емотикони, с които потребителят ще може да показва настроението си, стана известно след конференцията Build, проведена от корпорацията в края на април. Сред тях е и неприличният жест със средния пръст. В операционните системи на Google и Apple подобни емотикони няма.

Много от картинките достъпни в Windows 8.1, както и новите, по подразбиране ще бъдат представени в сив цвят. Това вероятно се прави, за да се избегнат обвинения в расова дискриминация от потребителите.

По-рано Microsoft се придържаше към доста предпазлива политика към иконите, изразяващи емоции. По-конкретно корпорацията цензурира емотиконите в Skype, които изобразяваха хора с оголени интимни части на тялото.

Излизането на операционната система Windows 10 се очаква през юни 2015 година. За първи път тя ще бъде една за всички видове платформи – настолни компютри, лаптопи, таблети и смартфони, допълва Lenta.ru.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини