Катаджии в ареста, регистрирали крадени коли. Преглед на печата

„24 часа": Възрастен не може да оцелее с оток като на битото бебе

Момиченцето, което на възраст 4 дни стана обект на незапомнена агресия, е получило мозъчен оток, несъвместим с живота при възрастен човек.

Това каза д-р Радка Масларска, началник на неонатологичното отделение в болница "Токуда", където лекуват травмираното бебе.

Никол вече е по-добре, всички рефлекси са възстановени и се храни самостоятелно с шише.

На въпрос на "24 часа" в кой момент е била уплашена, че е възможен фатален изход, д-р Масларска отговори: "В първия момент, при приемането на детето, когато изследването със скенер показа много тежък мозъчен оток. Такъв, какъвто може да понесе само малко дете, защото то има отворени шевове, фонтанели, които позволяват тази мозъчна тъкан да изтича. Състоянието е несъвместимо с живота при възрастен, той би починал от вклиняване."

 

„Труд": Българите в топ 3 на нежелаещите да работят

Страната ни се нарежда в челната тройка на Европейския съюз по показателя за дял на хора, които са в трудоспособна възраст, но не търсят работа. Това става ясно от последния анализ на европейската статистическа служба Евростат.

Според данните българите, които биха могли да си намерят работа, но не го правят, през 2014 година са били 7,6%, или 257 хил. души при средна норма за ЕС от 4,8 на сто.

 

„Стандарт": Акушерки и медсестри масово работят на две места

Масово медсестри и акушерки се трудят на две места. Заради това често им се налага да работят 24 часа, казва Милка Василева, председател на Българската асоциация на специалистите по здравни грижи, в която членуват всички медсестри и акушерки.

Причината за удълженото работно време обаче не е някаква криворазбрана форма на работохолизъм у тези специалисти, а ниските възнаграждения. Средната заплата в бранша е 450-500 лева, категорична е Василева. Единици са болниците, които дават достойни възнаграждения на сестрите и акушерките. В тях никой и не смята да работи на две места. В повечето случаи обаче те са принудени да си потърсят допълнително работно място, за да вържат двата края.

 

„Монитор": Катаджии в ареста, регистрирали крадени коли

Първоначално вчера сутринта били арестувани тримата катаджии, а в ранния следобед белезниците щракнали и за цивилните. Двама от задържаните били офицери, вторият от които е син на бивш зам.-шеф на едно от полицейските управления в Пловдив. Един от арестуваните за 24 часа цивилни бил Сергей с прякор Серго Комисионера, който се явявал като посредник в схемата за регистрация на автомобили в КАТ. За услугата взимал по около 20-30 лева, за които влизал с колата на пункта за регистрации или уреждал номера на хора, които имали проблеми с документите на автомобила си.

Официално от РДВР Пловдив отказаха да уточнят какви суми са прибирали арестуваните за регистрация на крадени в Германия или Италия коли.

 

„Сега": Политическият елит реши да изхвърли руската военна техника

С аргумент, че руската военна техника е несъвместима със стандартите на НАТО, Консултативният съвет за национална сигурност (КСНС) при президента вчера забрани бъдещите й ремонти. Това ще засегне най-вече изтребителите МиГ-29 и МиГ-21, както и хеликоптерите Ми-17 и Ми-24 в армията, които гарантират въздушния суверенитет. Летателната годност на МиГ-29 изтича чак през 2030 г.

Така реално всички парламентарни сили без БСП и "Атака" се обединиха около вече заявената позиция на президента и на военния министър пред висши офицери от Алианса, че България трябва да прекъсне зависимостта си от руското въоръжение. Решението на КСНС няма задължителна сила, но е ясен индикатор какво ще стане при предстоящото приемане в парламента на плана за модернизация на армията до 2020 г.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини