Борисов очаква над 1,5 милиарда лева приходи от митниците

Директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов няма да бъде сменен, ако събирането на приходите стигне 1.6 млрд. лева. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в Свиленград, където беше открита пречиствателна станция за отпадни води по ОП "Околна среда", предаде БНР.

Премиерът уточни, че ще бъдат въведени строги мерки в граничните и митническите служби, за да бъде стабилизирана работата им.

"Непрекъснато има кадрови промени в митниците. Сега работят добре, събират повече пари, всяка сряда гледам приходите. По приходите разбирам работят ли добре или не. Минат ли 1.5 млрд. лева за година, могат да бъдат спокойни. Говоря за повече", каза той, цитиран от агенция "Фокус".

Харчим много пари за бежанците, каза още Борисов. "С всички съм разговарял, "Фронтекс" особено го засилваме, ще помагат и на нас, но най-вече ние трябва да си стабилизираме работата по границите и да ударим каналджиите тежко, което ще бъде направено", добави той. Обясни, че армията може да помага в тази ситуация единствено с логистика, но така или иначе се продължава и със съоръженията, и с всички предприети действия.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини