Спортното министерство финансира първомайския бадминтон с 5000 лева

КФВС „Атлет”  спечели финансиране по проект „Децата и спортният клуб”.  С разработката кандидатства Управителният съвет на клуба. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, утвърди 20 проекта от 14 вида спорт, които ще се реализират в 13 населени места по новата програма на Министерство на младежта и спорта.

Състезателите по бадминтон, наставлявани от братята Кръстеви, получиха 5000лв., които ще използват за участие и организиране на турнири, сформиране на нови групи състезатели и  закупуване на ракети и пера.

 Пилотната програма на ММС ще се реализира от 1 май до 31 декември 2015 година.  Основната цел на проекта е подобряване на условията и възможностите за участие на деца в организирани спортни прояви, с оглед подобряване физическа им дееспособност, спортно-техническите умения  и създаване на мотивация за спортно развитие.

Първоначално по него са предвидени 100 000 лв., но поради големия интерес средствата са увеличени на 125 000 лв.С проекти са кандидатствали 87 клуба от 34 населени места. Програмата е разработена в изпълнение на Концепцията за насърчаване развитието на спорта за всички - основен документ за реализиране на един от приоритетите в дейността на Министерството на младежта и спорта.

Ина Къндева

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини