Деца ще снимат чудо с лапи

Клуб „Млад кинолог“ обявява конкурс за снимка - „Моето куче- чудо с лапи“. Участници могат да бъдат всички деца от Община Първомай. Всеки участник трябва да изпрати 3 снимки, от които журито ще избере 1 и ще я публикува на страницата на клуб „Млад кинолог“ . Класирането ще се обяви в две възрастови групи – деца до 12 години и деца от 13 до 18 години. Освен снимките, в рамките на две-три изречения, състезателите трябва да представят и кратък отговор на въпроса - „Защо моето куче е „чудо с лапи“.  След изпращане на фотографиите, всеки участник автоматично се съгласява те да бъдат разпространявани, отпечатвани и използвани.

Журито, в състав от Венета Кичукова, Пеньо Запрянов, Костадин Момчилов, Христо Цветков и Теодора Кирякова, ще определи две награди – „за най-лайкваният“ домашен любимец и за най- „умен“ собственик. Но награди ще има за всички.

 Със снимките на призови места ще бъде направена изложба във фоаето на читалището. На 30 май в гр. Първомай, ще се проведе Специализираната изложба за далматини, след която всички участници ще могат да покажат своите домашни любимци и да получат ценни съвети от специалисти кинолози, а след закриването на изложбата - професионални снимки от  фотографите на конкурса!

През последните месеци Първомай се превърна в града, в който най- много деца разбират от кинология. Той е първият български град, отворил вратите на пленарната зала на Общината за домашни любимци. Чрез програма „УСПЕХ“ на МОН две училища в Първомай превърнаха кинологията в извънкласна учебна форма, в опит да направят българското училище по-привлекателно за учениците. А заниманията се посещават дори и от ученици, които учат на други места. Само преди ден завърши коноложко изложение, в което първомайските ученици завоюваха куп награди. Павел Аргиров стана първи, а Неделина Великова втора на състезанието за деца до 13 години „Дете с куче”. При младежите до 17 години в категорията „Млад хендлер” – първа е Красимира Манолова, а втора Росица Петкова. Бъдещите хендлери се подготвят с безвъзмездната помощ на професионалиста Анелия Шанкова и на ръководителката на клубовете Венета Кичукова. Всичко, което се случва е с двигател Пеньо Запрянов.

Ина Къндева

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини