Фотоволтаиците строят детска площадка в Караджалово за 7 000 лв

Скоро този парк ще промени облика си

С над 7000 лв Фотоволтаичният парк до Караджалово ще финансира изграждането на детска площадка в селото. С тези пари ще бъдат закупени съоръжения за безопасни игри на малчуганите. Тази финансова инжекция за кметството е част от проекта, с който те печелят средства от Националната кампания на МОСВ „За чиста околна среда“.

Едно от изискванията към разработките е всяко кандидатстващо населено място да има осигурено самофинансиране. В случая, то е за сметка на фотоволтаиците.

В конкурса са участвали 1020 кметства и общини на територията на България. От тях финансиране са спечелили 234 проекта.

Идеята на Министерството на околната среда и водите е все повече хора в България да се присъединяват към грижата за чиста околна среда и да проявят загриженост за природата с всекидневни действия за нейното съхранение. Информационната кампания под надслов „Обичам природата – и аз участвам!” има за цел максимален брой хора в страната да се обединят за отговорно поведение срещу замърсяването на природата с отпадъци.  

Кметът на селото Марияна Колева разказа накратко, че благодарение на този проект паркът на селото ще придобие нов облик – ще бъдат поставени 6 лампи, ще се оформят алеи с тротоари. Ще бъде променена визията на чешмата и фонтана и ще бъдат поставени нови кошчета и пейки.  

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини