Успешен месец април вече отчитат в СОУ

Meсец април определено е печеливш за СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“. Въпреки че е още 15-то число в последните дни там пристигнаха чудесни вести за успехи и призови класирания. Освен спечеленото финансиране за изграждане на „Зелено училище под открито небе“ , училището се зарадва и на поредните постижения в областта на информационните технологии и математиката.

През пролетната ваканция стана ясно, че Симона Йорданова от 6 клас и Елена Батинкова от 5 клас се класират за националният кръг на олимпиадата по информационни технологии. Двете момичета от СОУ участват в областния кръг с проекта си „Аз, скаутът“, направление „Мултимедия“ и попадат сред 20-те финалисти. Техни ръководители са Ваня Георгиева и Таня Сребрева – учители по информатика и ИТ. Финалният кръг ще се проведе на 08-10 май в Монтана.

Трима петокласници – Даниела Колева, Иван Иванов и Атанас Радичев , една седмокласничка – Симона Стоева и две осмокласнички – Боряна Вълкова, Кристина Стоева, достигат националният кръг на състезанието „ IT Знайко“. Това им дава право да се явят на национално ниво без да плащат такса за участие. Както вече знаете, малката Ана-Мария Стефанова, също от СОУ, извоюва правото си да участва на националното ниво в конкурса, само че срещу заплащане. Напомняме на читателите на Parvomai.net, че основна цел на състезанието е да предостави възможност на учениците от 1. до 8. клас да демонстрират знанията си за работа с информационни технологии, като ги приложат при решаване на поставени тематични задачи. Националният кръг на състезанието по информационни технологии IT Знайко + (5. – 8. клас) ще се проведе на 15, 16, 17 май 2015 г. на Пампорово.

Мартина Христова от 5 клас и Ивайло Налбантов от 8 клас са бронзови медалисти в международния турнир „Математика без граници“. Състезанието е за ученици на възраст от 8 до 18 години, разпределени в 9 възрастови групи. Турнирът се провежда в 3 дистанционни кръга и финално състезание в България. Мартина и Ивайло участват и в трите предварителни етапа – есенен, зимен и пролетен. Преди няколко дни стана ясно, че учениците от СОУ печелят бронзови медали в кръг „Пролет“. В групата на петокласниците, минималният брой точки за бронза е 17-15 от общо 20, а в групата на осмокласниците 18-17.

Ина Къндева

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини