7 природни рецепти за красота

Съществуват много рецепти за красота, които можете да приготвите в домашни условия, а кухнята ви вероятно съдържа много от съставките, казва Кати съветникът по красота.

1. Почистващо олио

Използвайте зехтин, кокосово или бадемово масло заедно с рициново масло, за да почистите кожата си вместо сапун. Тази смес освен това ще подхрани кожата ви. Съотношението е 25% рициново масло и 75% друго по ваш избор.

Втрийте малка част от олиото върху сухо лице и масажирайте за няколко минути. За да го отстраните от кожата, натопете чиста кърпичка в топла вода и я поставете върху лицето си докато се охлади. Нежно избършете лицето си с кърпичката и резултатът ще е най-меката кожа която сте имали някога.

2. Естествени бронзанти

Докато не започнах да се храня правилно изобщо не можех да почернея, казва Кати. Тя използвала всякакви природни бронзанти и лосиони за тен в опит да се сдобие с бронзов загар. Сега, когато искам да придобия тен, се отправям към кухнята, допълва тя.

Смесете какао на прах и канела, докато постигнете желания нюанс. Може да съхранявате сместта в бурканче и да я добавите към лосиона си, за по-лесно нанасяне.

3. Хранителна маска за лице

Не е необходимо да харчите много пари за спа процедури, просто размажете закуската по лицето си. Много от храните са полезни за кожата, съветва Кати.

Използвайте мед, кисело мляко или разбити яйца самостоятелно или в комбинация за страхотни тонизиращи маски, които правят кожата ви искряща.


4. Естествени бели зъби

Използвайте ягоди /знаем, че са червени!/ и сода бикарбонат като високоефективен метод за избелване на зъби. Жабуренето ссъс зехтин също има страхотен ефект.

Направете паста от равни части намачкани ягоди и сода бикарбонат. Нанесете сместа по зъбите си за 30 минути. Повтаряйте процедурата по няколко пъти на седмицата, докато не не сдобиете с желаните бели зъби. За да ускорите процеса, жабурете с 1 лъжичка зехтин всяка вечер в продължение на 20 минути и след това изплюйте и изчеткайте. Предполага се, че този трик отстранява и токсините.

Ако не искате да изпробвате този метод или сте алергични към ягодите, активният въглен ще свърши същата работа за избелването на зъбите ви.

5. Естествени продукти за коса

За подхранване на косата смесете някои други продукти от закуската в натурална маска за коса. Това със сигурност не е за ежедневна употреба, но прави косата блестяща и гладка, а работи също и при къдрави коси.

Разбъркайте пюре от един банан и едно авокадо, докато се получи гладка каша. Добавете малко етерични масла, ако не харесвате аромата на банан. Нанесете върху корените и косата и поставете шапка за баня. Стойте така поне 15 минути и отмийте под душа.

6. Ексфолиант от захар

Захарта не е добре за тялото ви, но е страхотна за кожата. Тъй като кожата не преработва и не съхранява глюкозата или фруктозата, както мастните клетки в тялото ви, захарта е страхотен начин да се сдобиете с по-стегната и гладка кожа. Ексфолиантите от захар в магазина са скъпи, но не и тези в кухнята ви.

Смесете равни части кафява захар и зехтин или бадемово масло и добавете капка етерично масло по избор. Нанесете върху кожата и масажирайте няколко минути. Отмийте с топла вода.

7. Естествено микродермабразио

Попадали ли сте някога на тези реклами за микродермабразио. Изглежда скъпо, а се опасявам и от химикалите, които може да съдържа, пише Кати. Но не се притеснявайте, кухнята може да ви помогне. Невероятно, но малко сода бикарбонат, която ползваме за сладкиши, служи също като ефикасен природен абразив за премахване на мъртвата кожа.

Намокрете лицето си с топла вода. Сипете малко сода бикарбонат върху ръцете си и масажирайте лицето за поне 3 минути. Малко ще пари! След това отмийте с топла вода и подсушете.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини