Организират благотворителна изложба „За хората на Кърджали в беда”

По идея на кмета на община Кърджали инж.Хасан Азис, журналисти и общинско ръководство ще организират благотворителна изложба и концерт за събиране на средства, с които да бъдат подпомогнати най-засегнатите от бедствията в общината. Мотото на инициативите е „За хората на Кърджали в беда”. Предложението възникна по време на днешната „пътуваща пресконференция” на кмета инж.Хасан Азис с медиите в трите най-засегнати от свлачищни процеси села – Сипей, Енчец и Невестино.
Планира се фотографиите да бъдат експонирани до края на април. До тогава в Дома на културата общината ще организира и благотворителен концерт, с участието на читалища. Кметът инж. Хасан Азис ще разговаря и с художници от Кърджали, за организирането на втора изложба – този път на картини. С изложба от фотографии на свлачищата и засегнатите населени места от тях се обмисля гостуване в побратимените на община Кърджали общини.
Събраните средства от изложбите и концерта ще бъдат разпределени между най-пострадалите от свлачищните процеси. Подборът ще бъде извършен по предложение на кметовете в засегнатите села.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини