7 жертви на урагана Никлас в Германия

Ураганът "Никлас" отне живота на седем души в Германия и блокира транспорта. Щетите от ветровете с пориви до 120 км/ч. са за няколко милиона евро.
В резултат на стихията са били ранени няколко души, но броят им не е уточнен, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Говорител на германската метеорологична служба съобщи, че по високите части в Германия вятърът е достигнал 160 км/ч.

Трима души са загинали в провинциите Бавария и Райнланд-Пфалц при падане на дървета върху автомобили. В Саксония-Анхалт мъж е бил затрупан от срутила се бетонна стена. При други инциденти е имало още три жертви.

Полицията и пожарната продължават да разчистват шосета в Германия. Заради преобърнали се камиони са се образували големи задръствания. Лошото време заплашва сериозно да наруши железопътното движение. Германският железопътен оператор "Дойче бан" обяви, че е преустановил услугите си в провинция Северен Рейн - Вестфалия. Железопътното движение е затруднено и в Бавария, включително до мюнхенското летище.

На летището във Франкфурт се очакват закъснения на полети. Вчера там бяха отменени около 140 полета. В Хамбург заради тежките метеорологични условия са отменени 63 полета.

На най-голямото европейско пристанище Ротердам пък два контейнерни терминала бяха затворени и корабите са принудени да чакат в морето. Заради ветровете няколко моста са затворени в Холандия, а няколко камиона са се преобърнали и блокират движението.

Във Великобритания снощи за няколко часа бе затворен голям мост над река Темза заради лошото време.

В Белгия вятърът изкорени дървета, събори улични осветителни стълбове, коли и сгради бяха повредени от летящи предмети.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини