Майката-сводница ще лежи в затвора

Това е първото по рода си дело в Смолян.

Три години затвор и 10 000 лв. глоба е присъдата за 38 годишната Елена Димитрова, която карала непълнолетната си дъщеря Албена да проституира срещу суми от 5 до 25 лв. Момичето се е оплакало за случващото се в социалното, а след това в полицията. След 6-часово заседание , Районният съд в Смолян постанови минимална присъда за майката сводница, която е в ареста заради обвинението, че от януари до август 2013-та година неколкократно е склонявала момичето да прави секс с уредени от нея клиенти и прибирала парите.

Разпитани бяха две вещи лица и 10 свидетели, сред тях и служители на „Закрила на детето” , както и един от мъжете, с които 16-годишната Албена е правила секс няколко пъти. Експертизите са доказали, че момичето е годно да бъде свидетел, макар че е била непълнолетно докато проституирало под натиска на майка си.

В хода на разследването се доказа, че не веднъж жената е склонявала към проституция детето си . „Според обвинението установените случаи са 4, но свидетели разказаха за повече” , коментираха от съда.

Елена обаче не се призна за виновна и продължава да твърди, че обича дъщеря си. Според нея правела всичко възможно да й помага със средства, но семейството било на ръба на оцеляването – спели по пейките, защото нямали пари за квартира. Единственият начин за доходи, майката виждала в платения секс на момичето си. Друг мотив за проституирането бил да се съберат пари и двете да отидат да видят детето на Албена, което тя родила на 12 г.

Служебната защита ще обжалва реалната присъда. Според адвокат Бойко Младенов липсват доказателства за престъплението, тъй като от свидетелските показания не става ясно, че майката е уговаряла клиентите на дъщеря си и че тя е прибирала парите.

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини