”Джърмънуингс” ще плати $300 млн. на семействата на жертвите

Консорциумът от застрахователи на "Джърмануингс" е заделил $300 млн. за изплащане на искове за обезщетения от семейства на жертвите и за самия самолет.
Консорциумът се оглавява от германската компания "Алианц", съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

Говорител на "Луфтханза" - компанията майка на "Джърмануингс", потвърди информация на в. "Ханделсблат", че са заделени резерви от 300 милиона долара за обезщетения. 

Според германското икономическо издание обезщетенията, изплащани при въздушна катастрофа,обикновено възлизат на 1 милион долара на пътник, но тъй като сред пасажерите е имало американци, компенсациите могат да бъдат по-големи. 

Самият самолет бил застрахован за 6,5 милиона долара според "Ханделсблат", който цитира информирани източници. 

"Алианц глоубъл копорейт енд спешълити", филиал на германския застраховател Алианц, специализиран в управление на рискове на големи компании, оглавява консорциума от застрахователи на "Джърмануингс". 

Застрахователите покриват обезщетенията за жертвите на катастрофата, както и за разбития самолет А320, дори ако катастрофата е предизвикана умишлено, посочиха застрахователни източници. 

При катастрофата със самолета на "Джърмануингс", извършващ полет от Барселона до Дюселдорф, загинаха 150 души. 
Вторият пилот Андреас Лубиц е заподозрян, че нарочно е насочил машината към планината по време на кратко отсъствие на командира на полета от пилотската кабина.

Вчера стана ясно, че Лубиц е бил лекуван от склонност към самоубийство.
Няколко години преди да получи лиценза си за пилот, той е преминал през дълъг курс на лечение, след който вече не е показвал признаци на заболяването.

Дюселдорфската университетска болница отказа да разкрие от какво е бил болен пилотът, като само уточни че не е депресия. Вторият пилот е влизал три пъти в здравното заведение за диагностични прегледи от февруари, за последен път - на 10 март.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини