Изпитът на седмокласниците - там, където учат

Седмокласниците вече ще се явяват на изпитите по български език и литература и по математика в училищата, в които се обучават, без да подават предварително заявления. Това съобщиха от пресцентъра на просветното министерство.

Оттам припомниха, че учебно-изпитните програми по български език и литература и по математика са публикувани на електронната страница на МОН в рубриката "Общо образование".

Министерството информира и за графика на изпитите. На 20 май от 10.00 часа ще се проведе националното външно оценяване по български език и литература в седми клас, а на 22 май, отново от 10.00 часа, е външното оценяване по математика за седмокласниците.

Продължителността на приемните изпити от националното външно оценяване не включва времето за съобщаване на изпитния вариант и техническата подготовка за започване на приемния изпит, уточняват от МОН. Министерството информира и че модулът за националното външно оценяване продължава 60 минути, а допълнителният модул - 90 минути.

За учениците със специални образователни потребности продължителността на приемните изпити се удължава с 40 минути.

Резултатите от изпитите ще се обявяват до 3 юни 2015 г. От 10 до 14 юни учениците ще получат служебна бележка с оценките от приемните изпити. От 16 до 19 юни седмокласниците ще подават документи за участие в приема в училищата-гнезда, определени от началниците на регионалните инспекторати по образованието в страната.

До 25 юни ще бъдат обявени списъците с приетите ученици в първия етап от класирането след седми клас.

Подробна информация по изпитната кампания може да се потърси от съответния регионален инспекторат по образованието, както и на електронната страница на Министерството на образованието и науката.

Източник: http://www.dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини