10 разговора за взаимоотношенията, които всяка двойка трябва да проведе

Ерин Замет Руди от Glamour представя 10 разговора за взаимоотношенията, които всяка двойка трябва да проведе:

Разговор със себе си

Вярвате или не, първият разговор, който трябва да проведете преди да се впуснете в сериозна връзка, е със себе си. Готови ли сте да сте част от двойка ? Как се чувствате на работното си място, в социалната си среда и в семейството ? Не всичко трябва да е перфектно, но трябва да сте доволни от собствения си живот преди да го споделите с някой друг.

Как да те наричам

42-годишният Джейсън от Лос Анжелис рекламен експрет и приятелката му Меган, са били приятели преди да направят връзката си официална. "Имахме много неясни взаимоотношения", казва той, но знаехме, че се обичаме. Тогава Меган му изпраща съобщение: "Ела тази нощ.......партньоре." Джейсън почувствал облекчение и се засмял:"Помислих си: Най-после!", казва той. Говорили за взаимоотношенията си и от тогава 6 години по-късно са все още заедно.

Колко печелиш

За какво двойките се карат най-често ? Пари. За какво трябва да се научите да говорите ? Пари. През първите няколко месеца трябва да успеете да придобиете представа за финансовото състояние на другия. Разговорът може да протече по следния начин: седнете двамата /по желание на две коктейла/ и напишете заплатата си, дълговете, спестяванията и други важни факти като влогове. Направете го, и всеки следващ разговор относно деца и образованието им, развитието на кариерата ви, ремонтът на кухнята ще бъде по-лесен.

50 нюанса на разговора за секс

Жанел, 34-годишна фотографка от Флорида подозира, че дните и, в който не е била обвързана са били по-колоритни от тези на приятеля и. "Той не се чувстваше застрашен от миналото ми и затова можехме свободно да си говорим за секс през следващите 8 години", казва тя. Периодичните разговори на тази тема са важни, те намаляват стреса. Но избягвайте въпроси като:" Какво казват приятелите ти за техния секс живот" или "Би ли направил същото нещо, което видяхме в Orange Is the New Black". Не е добре целенасочено да седнете и да си говорите за собствения си сексуален живот, защото често това се превръща в сочене с пръст.

Живот заедно

Проучвания доказват, че двойки, които говорят за бъдещия си живот заедно имат по-сплотени бракове отколкото тези, за които нещата просто се случват. 34-годишната зъболекарка Мелвил от Ню Йорк си спомня как изстреляла думите към приятеля си. "Той започна да пелтечи и аз дадох на заден ход", казва тя. Няколко дни по-късно обаче започнали да говорят за това и сега вече са женени от 3 години. Обратното се случило на 37-годишната Нанси от Сан Диего и нейния човек: "Веднага след като започнахме да обсъждаме финансите и бъдещето, нещата се изясниха. Както се оказа било е за добро. Отправих се на пътешествие и така срещнах съпруга си."

Брак

Въпреки клишето на Холивуд, все по-малко и по-малко мъже задават въпроса изненадващо. Повечето двойки първо обсъждат въпроса. И това е добре, дори и в крайна сметка да не прибегнат до размяна на пръстени, също като Джейсън и Меган, които се врекли във вечна вярност без да се женят. За Мег, трикът е да стигнете до разговора естествено: "След 7 години, все още не се бяхме решил на стъпката. По време на пътуване през уикенда, случайно казах на Джейсън: Знаеш ли, че приятелите ни мислят, че по време на това пътуване ще се сгодим. ", казва Мегън. Те обсъдили въпроса и в рамките на няколко месеца решили да се оженят.

Религия

34-годишната Джанин, консултант от Ню Йорк, провела разговора за религията на втората си среща. "Той е еврейн и заяви, че децата трябва да се възпитават според еврейските традиции", припомня си Джанин, която е католичка. "Казах му, че съм съгласна, но че аз никога няма да сменя вярата си", добавя тя. За нейно успокоение, той се засмял и казал "Ако обърнеш гръб на Христос, как ще съм сигурен, че няма да ми изневеряваш". Сега двамата имат две деца, коледна елха и менора.

Деца

За повечето двойки решението за деца изисква поне няколко разговора, първият, от които вероятно започва с подхвърлянето на въпроса "Харесва ли ти да си част от голямо семейство, искал ли си някога такова?" Преди да сте станали прекалено сериозни, трябва да сте директни. Започнете например с: "Ако нещата се получат дали ще искаме да имаме деца", обсъдете колко и кога. "Решихме да дадем на себе си 5 години време преди да се оженим. Не исках напрежение върху себе си преди да съм реализирала целта си - професионален играч по футбол", казва 37-годишната Дженифър понастоящем треньор по футбол и майка на две деца.

Мразя те

Ще има и спорове, разбира се. Но сега говорим за това как и какви правила да установим, когато нещата загрубеят. 36-годишната Мишел и съпругът и имали правило да не лягат в леглото си ядосани. "Но това не се получаваше, защото вечерта сме уморени и когато се опитвахме да обсъдим нещата, те ескалираха", казва тя. Затова решили да преспиват с проблемите си и често те просто отшумявали.

Голямата картина

Щастлив ли си ? Аз щастлива ли съм ? Ние щастливи ли сме ? "Мислите си, че знаете какво си мисли той, но повярвайте ми дори след 50 години, ще ви се наложи да го питате", казва 69-годишната Виржиния от Хаунтигнтън. Тя твърди, че успехът на брака и се дължи на малко късмет и много комуникация. "Винаги трява да говорите за нещата - от планирането на бъдещето до това как е минал денят ви", обяснява Виржиния. "И ако се чувствате неудобно, значи това е времето да говорите- така че направете го", заключава тя.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини