С "Весели игри" първолаци се класираха за участие на национално състезание

Васко Атанасов

Двама първокласници от Дебър – Васко Атанасов и Атанас Грозев се класираха в десетката на най – добрите на Областния кръг на състезанието „IT Знайко“. Това им дава право да се явят на национално ниво без да заплащат такса за участие. Васко е класиран на трето място в Пловдивска област, а Наско – на 8-мо. Момчетата са ученици на Петя Жекова. Освен тях, в група „В“ - с право да участва, но срещу заплащане е Ана- Мария Стефанова от СОУ „Проф.д-р Асен Златаров“, а в резервите е още един първолак от Дебър – Деница Фучеджиева.

Атанас Грозев

В състезанието малчуганите са рисували с помощта на Paint на тема „Весели игри“. В творбата на Васко прави впечатление, че са е сетил за отдавна забравени улични игри – като дама и скачане на въже, а Наско не е пропуснал да отбележи знака за рециклиране върху кошчето за отпадъци. Окото на специалиста не може да пропусне използването на операциите за копиране и промяна на размера на обекти, както разнообразието от инструменти на програмата.

Националният кръг на състезанието ще се проведе в края на месец април в с. Рибарица, Ловешка област. Основна цел на състезанието IT Знайко е да предостави възможност на учениците от 1. до 8. клас да демонстрират знанията си за работа с информационни технологии, като ги приложат при решаване на поставени тематични задачи.

Възпитаници на учителката от ОУ "Георги Караславов" Петя Жекова не за прърви път заемат призови места в това състезание. Преди няколко години  нейни ученици станаха първи в три от 4-те места за началните класове на Националния кръг.

Теодора Кирякова

Рисунката на Наско

Рисунката на Васко
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини