Цветан Василев обяви, че вестници му дължат 34 млн. лв.

"Моите отношения с г-н Пеевски очевидно не са били добре уредени. Факт е, че сега маса фирми, които са номиналните собственици на вестниците му, дължат пари косвено на банката през други длъжници на банката. Заведени са искове срещу тях... Къде е прокуратурата всъщност? След като толкова много цялото правителство се бори да връща парите, какво прави с вестниците на Тошо Тошев, т.нар. вестник на Тошо Тошев и на Даниел Руц? Какво прави с т.нар. вестници на Венелина Гочева и на Петьо Блъсков? Какво прави с т.нар. вестник на Славка Бозукова и на Тодор Батков? Да ги изреждам ли?"

Това заявява в интервюто за "Гласове" мажоритарният собственик на Корпоративна търговска банка Цветан Василев, който се намира в Сърбия. Сумата, която различни издания дължат, е около 34 млн. лв., казва още банкерът.

По думите му държавата не прави нищо по връщането на тези пари, "защото обслужват тези, които са на власт". Василев признава, че и той има определена вина за ситуацията около КТБ и че е бил част от статуквото, като се е заблужавал за ценности и добродетели.

Тезата на Василев е, че определени хора са били предупредени, че банката ще бъде поставена под специален надзор. Той дава примери с това, че седмица преди кризата (както той нарича ситуацията) от банката 150 хил. евро. изтегля Венелина Гочева.

"Изтеглили са си парите и още хора, които днес се крият, че са собственици на вестниците "24 часа" и "Труд". Също и Недялко Недялков от ПИК, който уж усещал всичко и го направил по интуиция. Има и други, но искам да кажа, че всичко беше организирано. Изкуствено беше създадена паника, а служители на определени фирми са били строявани да създават паника пред клонове на банката с искане да си изтеглят между петдесет и сто лева! По-голямата част от тях са били служители на известен холдинг в София…", казва още Василев.

Нестандартни предложения

"За сметка на това онези, които ме атакуваха и които ме унижиха, ми идваха с нестандартни предложения от рода на това да ме върнат с линейка в България, да ме настанят в МВР болница, да изчакаме шумът да отмине, а след като им целуна ръцете, да ме "спасят". Щели само условно да ме осъдят…", казва още Василев. По думите му "два клана" работели по ликвидацията на банката - единият бил на Пеевски, а вторият бил отново "политико-икономически кръг", който банкерът не иска да споменава.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини