Първомайски театрали се лутат между европейското и балканското

С нова постановка ще се поздравят за Международни ден на театъра самодейците от читалищния колектив „Димитър Делчев“. Подготвяна в последните месеци, официалната премиера за първомайската публика ще бъде на 2 април.

"Балкански аристократи" е комедия от Лубинка Бобич, в която са описани лутанията на балканците в избора им да се превърнат в европейци и комичните им напъни от 19 век да са това, което не са или накратко – сръбския еквивалент на класиката в жанра - „Криворазбраната цивилизация“.

Може ли балканецът да бъде европеец? Трябва ли да прескочим границата, до къде да запазим националната си същност и да приемем европейския начин на живот? А трябва ли като станем европейци, до такава степен да променим идентичността си, че да станем смешни в очите на хората.

Може би точно това прави комедията толкова забавна.

Актьорите, които влизат в ролите са познати – Иван Караславов, Ана Сиракова, Татяна Христева, Атанас Велчев, Петър Петров, Манол Манолов, Елена Стойчева, Атанаска Велчева, Иван Паунов, Йордан Андреев. Събитията от 19 век ще видим през днешния поглед на режисьора Спас Янков.

На 2 април, от 18.30 часа в салона на ОНЧ „Св.св. Кирил и Методий“. Цената на билетите е 3 лв.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини