Все още 284 населени места са без ток, някои селища са изолирани

Все още без ток са 284 населени места, предимно в областите Кърджали, Смолян и Хасково, по последни данни на "Пожарна безопасност и защита на населението", цитирани от БНР. Все още няма достъп и до някои махали и малки села по високите части на споменатите райони.

В област Смолян 75 селища осми ден са без електрозахранване. Днес там отново вали слаб сняг. До всички откъснати селища в региона е осъществен достъп с високопроходима техника и са доставени хляб и медикаменти на хората. Цялата нощ екипите по отстраняване на авариите са работили.

От областното пътно управление съобщиха, че пътищата от републиканската мрежа са почистени и проходими при зимни условия. На проходите Пампорово, Рожен и Печинско вали слаб сняг. Проходът Превала остава затворен за почистване заради множеството паднали дървета от тежкия сняг. Остава затворен за движение пътният участък до Националната астрономическа обсерватория "Рожен" и пътят Рудозем-Смилян до село Вълчан.

Сравнително спокойно е преминала нощта в бедстващата Смолянска област, съобщи пред БНР областният управител Недялко Славов. "Основните ни усилия са за възстановяване на електрозахранването и комуникациите. Снощи късно едно от големите села, Чепинци, в община Рудозем е захранено, освен това Смилян. Надяваме се днес и други големи населени места, така че към момента 75 населени места са все още без електрозахранване", каза той. В областта все още се разчистват пътищата в общините Баните и Неделино. Късно снощи е започнало разчистване на пътя към Мугла.

Заради обявения жълт код за снеговалеж в южните области на страната, от агенция "Пътна инфраструктура" са обявили готовност за своевременна реакция.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини