След 3 дена сняг, ток няма още само в Добри дол

Село Драгойново на 8 март. Снмка: Никола Петров

3 дена след най – тежкият снеговалеж от последните години, в общината има само едно населено място, което все още няма ток – село Добри дол. През дните от 7 март до сега на практика нямаше село или квартал на Първомай, които да не са били засегнати от авария в енергопреносната мрежа, липса на вода и комуникации.

117 км пътна мрежа е почиствана от 5 трактора - снегорина, два камиона, които са превозвали пясък и луга и са били оборудвани с гребла и един хидромег – машина, която товари камионите и също е била използвана за чистене на междуселските пътища.

Фирмата, наета за почистване отговаря и за 48 км улична мрежа в града, но на практика е влязла в почти всички улици – твърдят от щаба за бедствия в есенно – зимния сезон. В очертанията на града са ползвани 5 трактора от по – нисък клас, 1 камион с гребло и още един кран – товарач. Допълнително се е включил и още един резервен камион.

Кметовете на населени места са осигурили проходимостта по главните селски улици.

Осигурен е достъп на екипите на ЕВН до всяко място с аварии, включително и до селата Леново и Извор.

Възстановено е и движението на автобусите от транспортната схема на общината.

По време на снеговалежите в общинската болница не е имало проблеми, подсигурено е било отоплението и електричеството, комуникациите не са прекъсвани.

В резултат на падналия сняг има пострадали домове – с наводнени приземни етажи, без електричество и изгорели електроуреди, но няма отнети човешки живот.  

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини