Честваме 3 март

Акцентът на днешния Национален празник беше поставен на шествието в Дебър.

Честването в Първомай започна в петък - 27 февруари, когато Община и читалище обединиха усилия, за да организират концерт посветен на Освобождението на България.  Въпреки това, много първомайци останаха изненадани, че на 3 март няма да бъде издигнат националния флаг.

Традиционно ученици и възрастни в Дебър изминаха разстоянието между 4-те паметника на участници в освобождението на България, поднесоха цветя и честваха 3 март с програма и празнично хоро. Отслужена беше панихида за загиналите за Освобождението на България. Своята празнична реч произнесе и кметът на общината Ангел Папазов. В програмата взеха участие учениците от 4 клас на ОУ „Георги Караславов“, които представиха рецитал по стихове на Недялка Атанасова. Прозвучаха възрожденски и фолклорни песни в изпълнение на детската група „Дебърче“, певческата група на Дебърските баби и мъжката група. 

Към честването се освен кмета се присъединиха, заместникът му – Николай Митков, общински съветници и други гости.

Тази година паметникът на Ангел войвода в центъра на града не остана тъжно самотен. Пред него бяха положени цветя, но вместо да ни обедини в Деня на свободата, посрещаше поотделно представителни групи от различни политически партии – първо от ГЕРБ, а след това и БСП.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини