Двоен шамар за шофьорите. Вестниците в събота

„24 часа": Извикали на среща Белята, за да го гръмнат с 13 куршума

39-годишният криминално проявен Борис Борисов-Белята е разстрелян заради пратка с дрога, която е доставил, но получателите са му платили с куршуми вместо с пари. Това е една от версиите за убийството му, по която работят криминалистите.

 

„Труд": 13 куршума за Боби Белята край затвора в Казичене

Разстрелът на Борис Борисов-Боби Белята може да е свързан с провалена наркосделка. Това е една от версиите, по която работят столичните криминалисти за убийството на 39-годишния мъж край Казичене. Боби Белята е известен и като Рибаря атентатор, след като през 2002 г. бе задържан за взрив. Мъртвият е бил преди години автомобилен състезател.

 

„Стандарт": Двоен шамар за шофьорите

Двоен шамар получиха предпразнично шофьорите. Бензинът и дизелът поскъпнаха, мобилните камери се върнаха на пътя.

Пет от основните вериги бензиностанции предлагаха днес бензин А 95 по 2,16 лв. От 4 февруари досега поскъпването е 28 ст. (15%) като само за последните 2 дни скокът е 5 ст.

Дизелът на 6 от веригите също скочи с 5 ст. - до 2,29 лв. за литър. Така цената на най-масовото гориво през последните 24 дни се вдигна с 34 ст. - с над 17%.

 

„Монитор": Възстановяваме съборените носещи стени заради санирането

Собственици на жилища, които са избили носещи стени, ще трябва да ги вдигнат отново за своя сметка, ако сградата ще се санира.

Това заяви министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова в отговор на въпрос как ще се санират блоковете, където има избити носещи стени от собствениците. „Трябва да се възстановят. Който е нарушил умишлено вътрешната конструкция на сградата, трябва да плати за укрепването. Програмата за енергийна ефективност на многофамилни сгради няма да финансира възстановяване  и укрепване на умишлено избити стени", каза още министърът..

 

„Сега": Кабинетът одобри две звена за борба с корупцията по румънски

Формално България ще копира почти напълно румънския модел за борба с корупцията, заради който Букурещ получава похвали от Брюксел. Правителството прие вчера доклад на междуведомствената група, според който у нас ще бъдат пресъздадени две от трите румънски структури за борбата с корупцията. Едната ще се намира към прокуратурата, а втората е известният вече орган, лансиран от вицепремиера Меглена Кунева, който ще се появи след сливане на комисията за конфликт на интереси и БОРКОР.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини